Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 5 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2021
Στο 54,35% η κάλυψη του συνολικού πλάνου
  • Νέο διακριτό βήμα στην κάλυψη των στόχων φιλοδοξούν να κάνουν τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη οι Κομματικές Οργανώσεις
  • Για τη μάχη που δίνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας μιλάνε στον «Ριζοσπάστη» στελέχη της

Μετά το 5ο κατά σειρά «κλείσιμο» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη, το συνολικό πλάνο για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ έχει καλυφθεί κατά 54,35%.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού, η οποία με ποσοστό 91,27% μεγάλωσε τη διαφορά από την ΚΟ Αιγαίου με 68,19% που είναι στη δεύτερη θέση και την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας που ακολουθεί κατά πόδας με 67,14% στην τρίτη θέση. Ακολουθούν κατά σειρά η ΚΟ Θεσσαλίας με 60,14%, η ΚΟ Κρήτης με 55,16% και η ΚΟ Αττικής με 51,30%. Στην έβδομη θέση επανήλθε η ΚΟ Πελοποννήσου με 50,65%, ενώ έπεται η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 50,38% και ακολουθούν η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 49,78%, η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 47,21%, η ΚΟ Ηπείρου με 46,68% και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 40,30%.

Η ΚΝΕ κάλυψε το 52,01% του πλάνου της. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» κάλυψε το 79,49% του πλάνου της και η ΚΟ «902» το 54,70%.

Με σχέδιο και αισιοδοξία προχωρά προς τον στόχο η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας

Εχοντας ξεπεράσει το 50,38% του πλάνου της (με βάση το «κλείσιμο» της περασμένης Δευτέρας 29/11) η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας βάζει πλώρη για την κάλυψη, με τελικό στόχο την υπερκάλυψη.

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αισιόδοξα και μαχητικά, με σχέδιο που εμπλουτίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις αδυναμίες που εντοπίζονται, εντείνουν την προσπάθεια και τη δουλειά με το κουπόνι, παράλληλα με το άνοιγμα των Οργανώσεων με το ενημερωτικό υλικό για την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην περιοχή, τις επόμενες μέρες. Στην ώθηση συνέβαλε και η άμιλλα μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ΚΟΒ δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης συνδυασμένα με το πλατύ πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούν με το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, με την πυκνή δράση των κομμουνιστών για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την οργάνωση της λαϊκής πάλης γύρω από τα οξυμένα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Στην προσπάθεια αυτή μπροστά στη μάχη βρίσκονται δύο κλαδικές, η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής - Ερευνας και η ΤΟ ΑΕΙ, όπως επίσης η εδαφική ΤΟ Λαγκαδά. Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με μέλη των παραπάνω ΤΕ για το πώς έγινε ο σχεδιασμός και πώς προχωρά η δουλειά των Οργανώσεων.

Ο Σωτήρης Σκαπέρας, Γραμματέας της ΤΟ ΑΕΙ, ανέφερε: «Στα πανεπιστήμια δίνουμε τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης αξιοποιώντας τους αγωνιστικούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο έδαφος της πανδημίας και το ανεβασμένο κύρος του Κόμματος. Η πορεία κάλυψης του πλάνου επιβεβαιώνει τις μεγάλες δυνατότητες για τη συνέχεια. Επιμένουμε με μαχητικότητα και αισιοδοξία, απευθυνόμαστε θαρρετά σε όλο και περισσότερο κόσμο, αξιοποιώντας και εντάσσοντας στη δουλειά με το κουπόνι όλους αυτούς που δίνουν μάχες στο πλευρό μας για την ισχυροποίηση του Κόμματος. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την υπερκάλυψη του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη».

Ο Χρυσόστομος Τζιφρής, μέλος της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής - Ερευνας, που μετά το «κλείσιμο» στις 30/11 βρέθηκε στη 2η θέση στην κατάταξη των Οργανώσεων της Οργάνωσης Περιοχής, σημειώνει πως στο γεγονός αυτό συνέβαλε το πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιεί η Οργάνωση με το Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, όπως και «οι στενοί δεσμοί που διατήρησε η Οργάνωση μέσα στην πανδημία με τους φίλους του Κόμματος στον κλάδο παρά τις συνθήκες τηλεργασίας, σε συνδυασμό με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών μέσα στους χώρους δουλειάς που βοήθησαν να μπούμε δυναμικά στην εξόρμηση. Ο περίγυρος της Οργάνωσης από την πρώτη μέρα έδωσε το ενθουσιώδες εναρκτήριο λάκτισμα, ενώ μαχητική φυσικά ήταν και η προσπάθεια των μελών του Κόμματος, που με τα "κόκκινα μεροκάματα" και τις εισφορές τους ενίσχυσαν την προσπάθεια που κάνει το Κόμμα μας.

Εγκαιρα από την αρχή της Οικονομικής Εξόρμησης το Οργανο και οι ΚΟΒ συζήτησαν το θέμα, έχοντας και την πολύ θετική πείρα της προηγούμενης χρονιάς, έθεσαν τα πλάνα που αναλύθηκαν σε επίπεδο συντρόφου και κατέγραψαν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του φιλόδοξου σχεδίου τους που ελέγχεται συστηματικά. Ενισχυτικά σε όλη αυτή την προσπάθεια λειτούργησε και λειτουργεί και η άμιλλα μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων της Οργάνωσης Περιοχής όσο και μεταξύ των ΚΟΒ και των στελεχών. Το επόμενο διάστημα, ενισχύοντας την πολύτιμη αυτή πείρα θα επιμείνουμε στο πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα μπροστά και στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Καλέσματος συμπόρευσης, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 12/12 στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση και η πλατιά στήριξη του κόσμου θα μας βοηθήσουν στο να συνεχίσουμε με επιτυχία τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος, έχοντας στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου μας και την ανάδειξη της Τομεακής Οργάνωσης σε μια από τις πρωτοπόρες Οργανώσεις τόσο σε επίπεδο Οργάνωσης Περιοχής όσο και πανελλαδικά».

Ο Γιάννης Καραμπίνος, Γραμματέας της ΤΟ Λαγκαδά, εξηγεί με τη σειρά του τι συνέβαλε ώστε να ξεχωρίζει στις τρεις πρώτες θέσεις. Οπως εξηγεί, μαζί με τη συμβολή του έγκαιρου σχεδιασμού και του επιμερισμού των πλάνων μέχρι το κάθε κομματικό μέλος, «με το άνοιγμα που έχουν κάνει οι ΚΟΒ της Τομεακής Οργάνωσης, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο κόσμος που θέλει να ακούσει τι λέει το ΚΚΕ, να στηρίξει ποικιλόμορφα, που έχει την αντανάκλασή του και στην οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Το επόμενο χρονικό διάστημα επιδιώκουμε να απευθυνθούμε πλατυτέρα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής με το Κάλεσμα της ΚΕ, με το κάλεσμα για τη μεγάλη εκδήλωση στις 12 Δεκέμβρη. Βάζουμε στόχο να μπουν στη μάχη περισσότερος κόσμος από τον περίγυρο των ΚΟΒ, που σε συνδυασμό με την προσωπική συνεισφορά του κάθε κομματικού μέλους να έχει ως αποτέλεσμα η ΤΟ Λαγκάδα να πιάσει το πλάνο της και να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της άμιλλας μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ