Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο 35χρονος πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Σ. Κουρτς, ανακοίνωσε χτες ότι αποσύρεται από την πολιτική και την ηγεσία του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, επικαλούμενος ότι θα αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβρη είχε απομακρυνθεί από την καγκελαρία, καθώς διεξάγεται εναντίον του έρευνα για διαφθορά. Μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησης Κουρτς, ο νυν Αυστριακός καγκελάριος, Αλ. Σάλενμπεργκ, που τον αντικατέστησε, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος και ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από επικεφαλής της κυβέρνησης, προκειμένου να αναλάβει καγκελάριος ο νέος ηγέτης του κόμματος.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Εφετείο στη Λιβύη έκανε δεκτή την έφεση του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιου του Μουαμάρ Καντάφι, κατά του αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του από τις προεδρικές εκλογές στις 24 Δεκέμβρη. Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ είχε αρχικά αποκλειστεί από την εκλογική επιτροπή της χώρας, λόγω της καταδίκης του ερήμην από δικαστήριο το 2015 για εγκλήματα πολέμου. Η τελική λίστα των υποψηφίων για τις εκλογές αναμένεται να ανακοινωθεί στις 7 Δεκέμβρη. Χτες, εξάλλου, η εκλογική επιτροπή ανέφερε ότι ένοπλοι εισέβαλαν σε 5 εκλογικά κέντρα στη δυτική Λιβύη.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Δέκα εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις πετρελαίου σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε, μετά από επίθεση στο λεωφορείο που τους μετέφερε στην Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Επιτροπή διαπιστευτηρίων του ΟΗΕ ανέβαλε χτες τη λήψη απόφασης σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπεί το Αφγανιστάν και τη Μιανμάρ στον διεθνή οργανισμό, δήλωσε η πρέσβειρα της Σουηδίας στον ΟΗΕ, Αννα Κάριν Ινεστρομ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Η έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποκλείστηκε προσωρινά χτες το μεσημέρι, όταν ένας ένοπλος εμφανίστηκε στις πύλες του. Ο άνδρας κρατούσε καραμπίνα απειλώντας να αυτοκτονήσει. Αργά χτες το βράδυ η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε ότι ο άνδρας βρισκόταν πλέον υπό αστυνομική κράτηση και δεν αποτελεί απειλή.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ανδρας ντυμένος σαν νίντζα επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο γυναίκες αστυνομικούς με ένα ξίφος στο Σερμπούρ, στη βορειοδυτική Γαλλία, πριν τον τραυματίσουν τελικά άλλοι αστυνομικοί. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε πως ο δράστης είχε κλέψει όχημα και προκάλεσε ατύχημα, ενώ μετά επιτέθηκε εναντίον των δύο αστυνομικών που είχαν κληθεί στο σημείο, τραυματίζοντάς τες στο πρόσωπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2017-06-13 00:00:00.0)
Τέλος του Καντάφι έναρξη νέων διαγκωνισμών(2011-10-22 00:00:00.0)
Νεκρός ο Καντάφι μέσα σε πλήθος ερωτηματικών(2011-10-21 00:00:00.0)
Κινητικότητα, συναντήσεις και πιέσεις(2011-06-17 00:00:00.0)
Απόφαση επέμβασης διά μέσου ανταγωνισμών(2011-03-19 00:00:00.0)
Απελευθέρωση μετά από μαραθώνια ομηρία(2003-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ