Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μπροστά στην πάλη για Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Εκπρόσωποι σωματείων και φορέων μετέφεραν τις αγωνίες τους και το κάλεσμα διεκδίκησης σε εκδήλωση για την Υγεία στην περιοχή

Εκδήλωση με θέμα «Υγεία: Κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Οι θέσεις του ΚΚΕ» πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε η Αφροδίτη Ρέτζιου, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, και ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης.

Στην ομιλία της, η Α. Ρέτζιου μεταξύ άλλων ανέφερε στοιχεία που αναδεικνύουν την κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας από την πανδημία και τις επιπτώσεις που αυτή επέφερε, ενώ κατέρριψε επιχειρήματα της κυβέρνησης, όπως ότι αντιμετωπίζουμε «πανδημία ανεμβολίαστων» και πως πραγματοποιήθηκε «πλημμυρίδα προσλήψεων».

Σημείωσε επίσης πως οι εστίες αντίστασης για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των εργαζομένων πολλαπλασιάζονται, πράγμα που αναδείχθηκε και στη Δράμα, με το μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου. «Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ», τόνισε, «όπως έκανε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, όταν όλοι οι άλλοι είχαν κηρύξει σιωπητήριο, θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις. Αυτόν τον δρόμο σάς καλούμε να βαδίσουμε μαζί».

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, στάθηκε στη διαχρονική υποβάθμιση του Νοσοκομείου από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και την τωρινή της ΝΔ. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων και του λαού έχουν καταφέρει αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το 2015, μετά από κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι και λαός της περιοχής, ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου αυξήθηκε, από τα 7,8 εκατ. ευρώ στα 8,8 εκατ., η δε πρόσφατη αντίστοιχα μαζική κινητοποίηση πίεσε την κυβέρνηση να προκηρύξει 11 θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο, ενώ είχε εξαγγείλει 6. «Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα. Ηταν το αποτέλεσμα που θέλαμε; Οχι, αλλά μας δείχνει τον δρόμο», τόνισε.

«Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατήφεια και τη μιζέρια», τόνισε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά η Ευγενία Σαραφίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας, και πρόσθεσε πως «δεν φτάνει να λέμε τι φταίει, αλλά να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε», σημειώνοντας πως ο Σύλλογος συνυπογράφει τα δίκαια αιτήματα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και πως θα σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων. Στην παρέμβασή της, αναφέρθηκε στις τεράστιες επιπτώσεις της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας στους καρκινοπαθείς, που θα φέρουν ακόμα πιο αρνητικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα στους καρκινοπαθείς, που μπορεί να αναγκάζονται να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για τις ανάγκες της νοσηλείας τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα του Συλλόγου για δημιουργία ογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο της Δράμας και την ενίσχυση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ολοκλήρωσε την παρέμβασή της απευθυνόμενη προς τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, λέγοντας πως «στηρίζουμε τα δίκαια αυτά αιτήματα, μαζί θα τα παλέψουμε».

Η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιόρτεβε, στην παρέμβασή της ανέφερε μεταξύ άλλων πως όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, τα οποία είναι ξεκάθαρα γνωστά τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Τοπική Διοίκηση και τις πολιτικές δυνάμεις. Ωστόσο, παρά την τραγική κατάσταση που υπάρχει στις συνθήκες νοσηλείας, δεν υπάρχουν προσπάθειες βελτίωσης, καθώς, όπως είπε, «η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη» και οδηγεί στη μεγαλύτερη είσοδο των ιδιωτών στην Υγεία.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση πραγματοποίησαν επίσης ο Μιχάλης Αθανασιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Δράμας, ο Κώστας Δημητριάδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δράμας και η Ράνια Κοσμίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δράμας και μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ