Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Στη λογική της κυβέρνησης με «ατομική ευθύνη» από την ... ανάποδη

Την «ατομική ευθύνη» από την ...ανάποδη προέβαλε ως λύση στο κρίσιμο θέμα της αντιμετώπισης του κύματος έξαρσης της πανδημίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Απαντώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σχετικά με την υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 και την επιβολή προστίμων, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε η κυβέρνηση να θεσπίσει οικονομικά κίνητρα για να εμβολιαστούν. Είπε συγκεκριμένα: «Αντί να βάζεις πρόστιμα, θα έχει αξία να σκεφθεί κανείς να ενθαρρύνεις ακόμη και με οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση».

Πρόκειται για τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που πριν από μερικούς μήνες χαρακτήριζαν «χυδαία εξαγορά» τα megabyte που έδινε παλιότερα η κυβέρνηση ως κίνητρο στους νέους 15 - 17 ετών για να εμβολιαστούν. Και βέβαια, ένα τέτοιο μέτρο και αυτό που προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά, αντίθετα, υπονομεύουν την υγεία του λαού, αφού είτε με δωράκια είτε με πρόστιμα «κρύβεται» η ουσία ενός μεγάλου προβλήματος που είναι η ανάγκη για εξασφάλιση ουσιαστικής ενημέρωσης του λαού, αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών.

Αλλωστε, σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το συνηθίζει, περιορίστηκε σε περιγραφές της δεινής κατάστασης στην οποία αυτό έχει περιέλθει και σε καταγγελίες σε βάρος της κυβέρνησης που δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσής του, ξεχνώντας βολικά ότι η σημερινή κατάσταση είναι «παιδί» και της δικής του κυβέρνησης που ακολούθησε κατά γράμμα την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και την κάλυψη των αναγκών σε έμψυχο υλικό του ΕΣΥ. Ταυτόχρονα, ζήτησε να υπάρξει μια άλλη στρατηγική σε σχέση με το 50+1 που ισχύει στα σχολεία, όπου απαντάται το ένα τέταρτο των κρουσμάτων αλλά και «κάτι να γίνει» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ