Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά η «Αγωνιστική Συσπείρωση»

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων» βγήκε ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά, ενώ εξέλεξε νέους συμβούλους σε πολλούς δικηγορικούς συλλόγους.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών κατέγραψε άνοδο 170 ψήφων (33%), στον ΔΣ Πειραιά κατέγραψε άνοδο 27 ψήφων (30%) και εξέλεξε 2 συμβούλους (από 1) και στον ΔΣ Θεσσαλονίκης επίσης κατέγραψε άνοδο σε ψήφους και ποσοστό (39 ψήφοι, 24%) και εξέλεξε 1 σύμβουλο (από κανέναν). Επίσης, για πρώτη φορά εξελέγησαν σύμβουλοι σε 9 νέους δικηγορικούς συλλόγους (σε Καλαμάτα, Αμαλιάδα, Σπάρτη, Κεφαλονιά, Ηράκλειο, Χανιά, Ξάνθη κ.α.), ενώ επανεξελέγη ο υποψήφιος πρόεδρος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση» στον Δικηγορικό Σύλλογο Φλώρινας.

Σε δελτίο Τύπου της η «Αγωνιστική Συσπείρωση» επισημαίνει:

«Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά!

Η άνοδος σε ψήφους και ποσοστά, η εκλογή νέων συμβούλων στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της Ελλάδας έστειλαν ξεκάθαρα το μήνυμα:

Εχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει!

Εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, πάρα πολλοί για πρώτη φορά, δεν "μάσησαν" από τις συνθήκες έντονης πόλωσης, καταιγιστικών αυταπατών και διλημμάτων, με "φιλικά" χτυπήματα στην πλάτη, με "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" για δήθεν "ολική μεταμόρφωση" των δικηγορικών συλλόγων. Εδωσαν δύναμη στην ψήφο τους, στηρίζοντας τους υποψηφίους της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων" στους δικηγορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Απάντησαν με πείσμα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα:

Οι αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και ασκούμενοι δικηγόροι δεν χαρίζουμε το μέλλον μας σε "σωτήρες", δεν υποκύπτουμε στα καλέσματα της υποταγής!

Εχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε τα σχέδια που μας θέλουν χειροκροτητές αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής ή της "εναλλακτικής", το ίδιο αντιλαϊκής εκδοχής της!

Η επόμενη μέρα των δικηγορικών εκλογών μάς βρίσκει ήδη σε ετοιμότητα, περισσότερο ενισχυμένους να οργανώσουμε τον αγώνα μας, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, μέσα και έξω από τους δικηγορικούς συλλόγους. Απέναντι σε όποιον πρόεδρο προκύψει από τον δεύτερο γύρο των εκλογών, όπου διεξαχθεί, όπως σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Τους χαλάμε τα σχέδια! Γυρνάμε την πλάτη σε "σωτήρες" και καλέσματα υποταγής!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ