Σάββατο 27 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα του λαού της περιοχής

Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση σωματείων και φορέων με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης

Μαζική κινητοποίηση στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ) πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής σωματεία και μαζικοί φορείς εργαζομένων, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων της Κοζάνης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη. Τα σωματεία και οι φορείς κατήγγειλαν την παρουσία ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας κοντά στο σημείο, που τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν.

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την πολιτική της απολιγνιτοποίησης και της δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης», που προωθεί η κυβέρνηση προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και αποτελεί «οδοστρωτήρα» θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων, με συνθήματα «Τη ΔΕΗ τη χτίσανε με αίμα οι εργάτες, δεν την ξεπουλάμε στους κεφαλαιοκράτες» και «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό».

Στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα κάνοντας χρήση χημικών, χτυπώντας με τις ασπίδες και με κλοτσιές. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν άμεσα, με νέα συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το δημαρχείο της Κοζάνης. Κατήγγειλαν την καταστολή και διαδήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μαυρίζει τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κοζάνη σημειώνεται: «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία συνοδεύτηκε με τις γνωστές εξαγγελίες περί "απολιγνιτοποίησης" και "πράσινης δίκαιης μετάβασης", όταν είναι πλέον φανερό ότι αυτή η πολιτική μόνο δεινά και ανεργία φέρνει στον λαό της περιοχής, ενώ ευθύνεται για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια που πλήττει συνολικά τον λαό.

Επειδή η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες, επέλεξε να απαντήσει στο λαό που διαδήλωνε με αστυνομική καταστολή, ΜΑΤ και χημικά.

Το "νέο παραγωγικό μοντέλο" που οραματίζεται για τη Δυτική Μακεδονία είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης του αγαθού της Ενέργειας, που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, προκειμένου να ανοίξουν νέα πεδία "πράσινης" κερδοφορίας σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο λαός της περιοχής μπορεί και πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την πολιτική και να διεκδικήσει να ζει με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες του. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ