Σάββατο 27 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενας νεκρός από τις πλημμύρες στην Ηλεία

Το κανάλι όπου κατέληξε ο άτυχος 65χρονος (φωτ. από το «Ηλεία Live»)
Το κανάλι όπου κατέληξε ο άτυχος 65χρονος (φωτ. από το «Ηλεία Live»)
Νεκρός μέσα από αρδευτικό κανάλι στη θέση Βρανά του Βαρθολομιού Ηλείας ανασύρθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ένας 65χρονος άνδρας που παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του. Σε μια περιοχή που δοκιμάζεται σχεδόν σε κάθε βροχόπτωση και που πριν από ένα μήνα είχε ξανά παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα, το τραγικό συμβάν ήρθε να αναδείξει τη γύμνια της αντιπλημμυρικής προστασίας, που δεν αποτελεί προτεραιότητα για το κράτος.

Πρόσφατες είναι και οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για τα ακαθάριστα αρδευτικά κανάλια και το «γαϊτανάκι» ευθυνών του ενός φορέα στον άλλο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής η Υπηρεσία στα Λεχαινά είχε δεχτεί τουλάχιστον 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια, καταστήματα και υπόγεια σε Βάρδα, Καρδιακαύτι, Τραγανό, Λεχαινά, Βαρθολομιό, Γαστούνι, έως τον Λάππα της Δυτικής Αχαΐας.

Χρειάστηκε επίσης να επέμβει για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων στο Ψάρι (ζευγάρι ηλικιωμένων από σπίτι), αλλά και στο Κουρτέσι από αυτοκίνητα. Μάλιστα, για τον απεγκλωβισμό μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού από τους γύρω πλημμυρισμένους δρόμους χρειάστηκε... τρακτέρ. Μεγάλες ζημιές για κατοίκους και αγρότες προκλήθηκαν από τη βροχή και σε άλλες περιοχές του νομού.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Ζάκυνθο, όπου κινδύνεψαν με τη ζωή τους μαθητές και καθηγητές του 2ου και 3ου Γυμνάσιου, όταν έφυγαν από ανεμοστρόβιλο στέγαστρα των σχολείων, με κομμάτια να προσγειώνονται σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και γύρω από τα κτίρια.

Ζημιές σημειώθηκαν επίσης σε σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καταγγέλλει «την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας». Παράλληλα, διεκδικεί άμεσα έλεγχο του κτιρίου και επισκευή του στεγάστρου, καθώς και άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και αποζημιώσεις σε όλους όσοι επλήγησαν. Καταγγελία για το συμβάν στα Γυμνάσια έγινε και από την ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Να σημειωθεί τέλος ότι προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Αττική από τις βροχοπτώσεις το απόγευμα της Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ