Σάββατο 27 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER
Απεργούν τη Δευτέρα ενάντια στην «ενοικιαζόμενη» εργασία

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER τη Δευτέρα 29/11, με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Τη μέρα της απεργίας θα γίνει προσυγκέντρωση στις 7.30 π.μ. στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων ΕΛΤΑ Ρουφ (Δωρίδος 5, στον Ταύρο), θα ακολουθήσει μοτοπορεία στις 9 π.μ. έως την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ (Απελλού 1) και στη συνέχεια, στις 11 π.μ., κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους ξεχωρίζει αυτό της κατάργησης της «ενοικιαζόμενης» εργασίας και της μετατροπής όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και «ενοικίασης» σε αορίστου, με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα. Εκτός από τα παραπάνω αιτήματα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης: Αναγνώριση τριετιών. Αυξήσεις στους μισθούς, 851 ευρώ βασικό μισθό. Να δοθούν οι άδειες όπως προβλέπεται από τον νόμο. Παροχή μέσων προστασίας κάθε δύο χρόνια. Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο καταγγέλλει την προσπάθεια διευθυντών, προϊσταμένων αλλά και ξεπουλημένων συνδικαλιστών να υπονομεύσουν την απεργία, διαδίδοντας ψέματα πως δήθεν δεν καλύπτει τους εργαζόμενους. «Το ξεκαθαρίζουμε ότι η απεργία αφορά και καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στο δίκτυο των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER στην Αττική, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας (μόνιμοι, ενοικιαζόμενοι, πράκτορες κ.τ.λ.)», τονίζει το ΣΕΤΤΑ. «Τώρα είναι η ώρα να καταλάβουν τη δύναμη που έχουμε. Ολοι στην απεργία. Ολοι στον αγώνα», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.

Τη στήριξή τους στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν εκφράσει το ΕΚΑ και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ