Σάββατο 27 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 28 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι μαζί, με οργάνωση και αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε!

Συγκρότησαν Επιτροπή, ενέκριναν ψήφισμα

Οι μετανάστες οργανώνονται και διεκδικούν
Οι μετανάστες οργανώνονται και διεκδικούν
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση γεννιέται και η ελπίδα. Η συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα των μεταναστών εργατών γης, που πραγματοποιήθηκε στη Μανωλάδα, εκπροσωπώντας εργαζόμενους από διάφορες χώρες, ήταν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωσή τους, με την αποφασιστική συμβολή συνδικαλιστών της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, των Εργατικών Κέντρων Αμαλιάδας και Πάτρας, καθώς και της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών.

Μέσα στις στάχτες του καμένου καταυλισμού, με τον ενθουσιασμό των εργατών και με κύριο σύνθημα «Ελληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι», δόθηκε παράλληλα μήνυμα στους διάφορους που από την αρχή της περιοδείας των συνδικαλιστών «θορυβήθηκαν» για την παρουσία τους.

Ηταν μια απάντηση σε διάφορους που είχαν πιάσει τα τηλέφωνα, παρακολουθούσαν και παρακολουθούν, μη και «ξυπνήσει ο εργάτης» και αρχίσει να ζητάει...

Συγκινητική βέβαια ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι ίδιοι οι εργάτες γης τόσο στην αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών όσο και στην πρόταση για τη συγκρότηση της Επιτροπής. Με τραγούδια, συνθήματα, ομιλίες, αλλά και με οργάνωση που οι ίδιοι είχαν, από τα μικρόφωνα και τα ηχεία έως τα τραπέζια και τις καρέκλες που έφερναν απ' τους καταυλισμούς, την ανοιχτή συζήτηση και το ενδιαφέρον για το ψήφισμα που μεταφραζόταν ταυτόχρονα στις γλώσσες που τους αφορούσαν.

«Θα τα καταφέρουμε»

«Αυτήν τη φορά επιβάλλεται να πετύχουμε, με τη συνδρομή και των ίδιων των εργατών γης, ό,τι χρειάζεται για να ζει και να εργάζεται κάποιος με βάση τις ανάγκες του», σημείωσε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, Νατάσα Παναγιωτάρα, που απ' το 2008 βρίσκεται τακτικά στους καταυλισμούς και τα φραουλοχώραφα.

«Αμεσα, καταρχήν, να εμβολιαστούν όλοι για όλες τις μεταδοτικές ασθένειες», επισήμανε, σημειώνοντας ότι αυτός ο αγώνας συνδέεται και με την πάλη για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας αλλά και με την ανάγκη λήψης κάθε άλλου μέτρου διευκόλυνσης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών (κινητές μονάδες κ.λπ.).

Πρόκειται για αγώνα που συνδέει ακόμη περισσότερο την πάλη των ξένων με τους Ελληνες εργαζόμενους, όπως επίσης και το αίτημα για στελέχωση όλων των υγειονομικών μονάδων.

Οι μετανάστες εργάτες, με το ψήφισμα που ενέκριναν, απαιτούν εκτός από τα παραπάνω, άμεσα την έκδοση όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων τους, ΑΜΚΑ κ.λπ.

Σημειώνουν την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης όλων των εργαζομένων, ιατροφαρμακευτικής και συνταξιοδοτικής, με κάθε μέρα εργασίας και ένσημο, με μέτρα υγείας και ασφάλειας αλλά και αξιοπρεπές μεροκάματο.

Ειδικά για το ζήτημα της στέγασης και καθαριότητας καλούν κυβέρνηση, Περιφέρεια, δήμους και εργοδότες να δώσουν λύση με όλες εκείνες τις αναγκαίες υποδομές ώστε να βγουν επιτέλους από τις τρώγλες, που επιβαρύνουν την υγεία τους.

«Εμείς οι εργάτες γης, ανεξαρτήτως εθνότητας και θρησκείας, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αλλάξουμε την κατάσταση προς όφελος της ζωής μας και ολόκληρης της κοινωνίας», σημειώνουν στο ψήφισμά τους, επισημαίνοντας:

«Είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα. Εχουμε αξιοπρέπεια και δεν θα την αφήσουμε να πνίγεται στις λάσπες και τα κουνούπια. Μας δίνει δύναμη η αλληλεγγύη από τα σωματεία του ΠΑΜΕ, τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αμαλιάδας, καθώς και από την Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών. Ολοι μαζί, με αλληλεγγύη και αγώνα, θα τα καταφέρουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ