Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Σήμερα η μέρα πανελλαδικής δράσης

Με κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, φοιτητές της Ιατρικής απαντούν σήμερα στις νέες αντιδραστικές αλλαγές στην Ιατρική Εκπαίδευση που φέρνει το σχέδιο για θέσπιση του λεγόμενου foundation year.

Στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης που αποφασίστηκε με πανελλαδικό συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων Ιατρικής, στην Αθήνα πραγματοποιείται συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μ., στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης την ίδια ώρα, στη Λάρισα στην 5η ΥΠΕ στη 1 μ.μ., στα Γιάννενα έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο επίσης στη 1 μ.μ. και στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας στις 12 μ.

Το επίμαχο σχέδιο εισηγείται η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και προβλέπει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε δύο εξάμηνες φάσεις, σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και σε Αγροτικά Ιατρεία - Κέντρα Υγείας. Οι φοιτητές ζητούν την απόσυρσή του και παράλληλα διεκδικούν αναβάθμιση των προπτυχιακών σπουδών, ώστε οι φοιτητές Ιατρικής να εμβαθύνουν στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται μέσω της κλινικής άσκησης, μοναδικό προαπαιτούμενο για την άσκηση Ιατρικής να αποτελεί το πτυχίο, χωρίς φραγμούς για την έναρξη, τη συνέχεια της ειδικότητας ή τη χορήγηση άδειας άσκησης του επαγγέλματος. Προβάλλουν παράλληλα μια σειρά από αιτήματα που αφορούν τις σπουδές τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ