Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΥΕ
Στις 27 και 28 Νοέμβρη το Συνέδριο μετά από αλλεπάλληλες αναβολές

Την ανάγκη να βρεθούν στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) οι αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων, να δοθεί ο λόγος στα σωματεία και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Μετά από τέσσερις αναβολές το συνέδριο της Ομοσπονδίας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 27 και 28 Νοέμβρη, στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου (γήπεδο μπάσκετ) στο Πεδίον του Αρεως.

Οι εργασίες του 38ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας είχαν προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Οκτώβρη, ωστόσο αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή, μετά από μεθοδεύσεις συνδικαλιστών της παράταξης «ΕΝΕΡΓΑ» (ΠΑΣΚΕ), που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα. Οι ίδιες δυνάμεις είχαν επιδιώξει όλο το προηγούμενο διάστημα να μην οργανωθεί Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων. Οταν οι επιδιώξεις τους δεν έγιναν πράξη, επέλεξαν να τινάξουν στον αέρα το Συνέδριο της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

«Οι δυνάμεις της ΔΑΣ όλο αυτό το διάστημα κάνουν προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο εργατικό, δημοκρατικό, χωρίς νοθείες, χωρίς εργοδοτικές παρεμβάσεις, να εκφραστούν ο πραγματικός συσχετισμός και η βούληση των εργαζομένων», αναφέρει η ΔΑΣ στη Διακήρυξή της. Απευθύνει κάλεσμα στους αντιπροσώπους και σε όσους εργαζόμενους δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση να συμβάλουν «ώστε να δυναμώσει η συζήτηση για την οργάνωση του αγώνα και για το πλαίσιο διεκδικήσεων που απαιτείται ώστε να έχει επιτυχία η αναμέτρηση με την αντεργατική πολιτική». Να εμπιστευτούν και να στηρίξουν τις δυνάμεις της ΔΑΣ στην ΟΙΥΕ, το ΠΑΜΕ, ώστε να δυναμώσουν οι αντιστάσεις και η αντεπίθεση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ