Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER
Απεργούν ενάντια στην «ενοικιαζόμενη» εργασία και την εντατικοποίηση

«Αγνωστοι» στην εργοδοσία οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ - ΕΛΤΑ COURIER τη Δευτέρα 29/11, με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Τη μέρα της απεργίας θα γίνει προσυγκέντρωση στις 7.30 π.μ. στο Κέντρο Διαλογής Δεμάτων ΕΛΤΑ Ρουφ (Δωρίδος 5, στον Ταύρο), θα ακολουθήσει μοτοπορεία στις 9 π.μ. έως την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ (Απελλού 1) και στη συνέχεια, στις 11 π.μ., κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους ξεχωρίζει αυτό της κατάργησης της «ενοικιαζόμενης» εργασίας και της μετατροπής όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και «ενοικίασης» σε αορίστου, με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα. Εκτός από τα παραπάνω αιτήματα, οι εργαζόμενοι διεκδικούν επίσης: Αναγνώριση τριετιών. Αυξήσεις στους μισθούς, 851 ευρώ βασικό μισθό. Να δοθούν οι άδειες όπως προβλέπεται από τον νόμο. Παροχή μέσων προστασίας κάθε δύο χρόνια. Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο απευθύνεται στους αορίστου χρόνου εργαζόμενους που δουλεύουν επίσης σε συνθήκες εντατικοποίησης καλώντας τους να πάρουν μέρος στην απεργία και την κινητοποίηση. «Αυτός ο αγώνας αφορά και τους αορίστου χρόνου συναδέλφους. Είναι αγώνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο ταχυδρομείο, είναι αγώνας για αξιοπρεπή μισθό, για αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας», αναφέρει.

Προκαλούν οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier

Το ΣΕΤΤΑ καταγγέλλει ότι στο πλαίσιο της μάχης για την κατάργηση της «ενοικιαζόμενης» εργασίας επιδίωξε να έρθει σε επαφή με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών (ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ Courier) μέσω του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Ωστόσο χτες οι εργοδοσίες των δύο εταιρειών παρίσταναν πως ούτε που γνωρίζουν τους εργαζομένους τους, αφού είναι «ενοικιαζόμενοι». Ετσι δήλωσαν μέσω της δικηγόρου τους ότι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία «γιατί δεν αφορά εργαζόμενους των ΕΛΤΑ ή ΕΛΤΑ Courier». Παρέπεμψαν μάλιστα τους εργαζόμενους να συζητήσουν το θέμα με τους... «εργοδότες τους», αφού «δεν έχουμε καμία σχέση εργασίας μαζί τους».

«Πρόκληση και κυνισμός μαζί!», σχολιάζει το ΣΕΤΤΑ, τονίζοντας ότι «απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο για ποιο λόγο χρησιμοποιούν την ενοικιαζόμενη σκλαβιά, για ποιο λόγο αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μας σπρώχνουν στα δουλεμπορικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

Με αφορμή και την παραπάνω στάση, το Συνδικάτο σημαίνει συναγερμό «σε όλους τους εργαζόμενους, πρώτα και κύρια στους μόνιμους: Αυτό είναι τελικά το μέλλον που επιφυλάσσουν για τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, γι' αυτό και οι εθελούσιες, γι' αυτό και οι απολύσεις! Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Στέλνουμε την πρώτη ηχηρή απάντησή μας με την καθολική συμμετοχή στην απεργία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουν τη μάχη για την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας(2021-12-10 00:00:00.0)
Απεργούν τη Δευτέρα ενάντια στην «ενοικιαζόμενη» εργασία(2021-11-27 00:00:00.0)
Απεργούν και απαιτούν κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου»(2021-11-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την προκλητική στάση ΕΛΤΑ και κυβέρνησης(2020-02-18 00:00:00.0)
Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στον όμιλο ΕΛΤΑ(2019-05-22 00:00:00.0)
Καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα(2013-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ