Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις υποδοχής νέων μελών και γνωριμίας με την ΚΝΕ

Εγιναν την Κυριακή στα Στέκια Πολιτισμού της Οργάνωσης σε Αθήνα, Πειραιά και Μενίδι

Πειραιάς
Πειραιάς
Μαθητές, παιδιά που δραστηριοποιούνται γύρω από τη θεματολογία του «κόκκινου Αερόστατου», μαθητές που ήρθαν για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, κάποιοι που έκαναν το βήμα να οργανωθούν στην ΚΝΕ, αλλά και άλλοι που θέλουν να γνωρίσουν την Οργάνωση, συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή σε τρεις παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν στα Στέκια Πολιτισμού της Οργάνωσης.

Στην εκδήλωση στο Στέκι του Πειραιά μίλησε η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στο Στέκι της Αθήνας ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και στο Στέκι στο Μενίδι η Μυρτώ Καλτικοπούλου, μέλος του ΚΣ και επικεφαλής της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ.

«Ελα μαζί μας για ν' αλλάξουμε τον κόσμο. Γνώρισε την ΚΝΕ» ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε η Οργάνωση με αυτές τις εκδηλώσεις στις οποίες ανταποκρίθηκαν μαθητές Γυμνασίου και όχι μόνο, που μέσα από διαφορετικές διαδρομές ήρθαν σε επαφή με την ΚΝΕ, ανέδειξαν όμως τα κοινά τους σημεία, με πρώτο το ότι βλέπουν γύρω τους την αδικία και τους προκαλεί θυμό και αγανάκτηση.

«Η πηγή της αδικίας σήμερα είναι ότι για να υπάρχουν λίγοι δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο, για να γίνονται οι πλούσιοι συνεχώς πλουσιότεροι, χρειάζονται δισεκατομμύρια ανθρώπων, ανάμεσά τους οι γονείς μας και εσείς, μεγαλώνοντας για να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι δούλοι», είπαν οι ομιλητές στις εκδηλώσεις, καλώντας τα νέα μέλη και φίλους της Οργάνωσης να σκεφτούν:

Αθήνα
Αθήνα
«Αν γινόταν και όλα τα χρόνια πριν την πανδημία και τα τελευταία δυο έρευνα για φάρμακα και εμβόλια για τέτοιους ιούς και μπορούσαμε όλοι να έχουμε επίσημη και ολοκληρωμένη περίθαλψη, ενημέρωση. Πόσοι άνθρωποι θα ζούσαν σήμερα στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο;

Αν δούλευαν όλοι όσοι είναι άνεργοι, πόσα περισσότερα θα παρήγαγε η ανθρωπότητα και πόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαζόταν όλοι να δουλεύουμε...

Πόσο καλύτερο θα ήταν ένα σχολείο που θα έδινε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σας γεννιούνται και όχι κάθε χρόνο να γίνεται όλο και πιο βαρετό, όλο και πιο εξοντωτικό με τρέξιμο σε όλων των ειδών τα φροντιστήρια... για να μάθετε όσα "είναι για τις εξετάσεις" χωρίς να νοιάζεται για το τι σας απασχολεί, τι σας ενδιαφέρει, τι χρειάζεστε για να εξελίξετε την προσωπικότητά σας»...

Και με αφορμή τα παραπάνω ανέδειξαν πως το κοινό τους στοιχείο είναι ότι «υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες όλοι σήμερα να ζούμε πολύ καλύτερα, να έχουμε υγεία, μόρφωση, ψυχαγωγία και άλλα που ούτε καν μας περνούν από το μυαλό, αλλά αυτές οι δυνατότητες "θάβονται", κρύβονται γιατί δεν συμφέρουν τους λίγους, τους εκμεταλλευτές».

Παλεύουμε για έναν ριζικά διαφορετικό κόσμο από τον σημερινό

Χρησιμοποιώντας προβολή διαφανειών και συζήτηση με τους μαθητές, μίλησαν για τα όνειρα που έχουν οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο. «O κόσμος για τον οποίο παλεύει η ΚΝΕ είναι διαφορετικός από τα θεμέλιά του σε σχέση με τον σημερινό. Ο σκοπός για τον οποίο παλεύουμε δεν αφορά επιμέρους αλλαγές, αλλά τη ριζική αλλαγή, αυτή που είναι απαραίτητη για να μπορέσουν να γίνουν πράξη και όλες οι υπόλοιπες, να γίνουν πράξη τα όνειρά μας για το σχολείο, το μέλλον κ.λπ. Παλεύουμε οι άνθρωποι της δουλειάς να πάρουν τον πλούτο που παράγουν στα χέρια τους», τόνισαν.

Μενίδι
Μενίδι
Ανταλλάσσοντας προβληματισμούς, θέτοντας και απαντώντας ερωτήματα, επισήμαναν ακόμα:

«Ναι, αυτό για το οποίο παλεύουμε δεν είναι εύκολο και αυτό τα ίδια τα μέλη της ΚΝΕ που παλεύουμε καθημερινά το λέμε πρώτοι. Ξέρουμε πως δεν θα έρθει αύριο. Ξέρουμε όμως ότι είναι αλήθεια αυτό που έχει πει ο επαναστάτης Τσε Γκεβάρα, ότι η επανάσταση, η αλλαγή του κόσμου, δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο... πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει.

Μάλιστα διδασκόμαστε από τέτοιους μεγάλους επαναστάτες που και αυτοί με τεράστιες θυσίες πάλεψαν για έναν δίκαιο κόσμο, μια ριζικά διαφορετική κοινωνία. Προσπαθούμε να τους μοιάσουμε και να πάμε και εμείς κόντρα στις διαφορετικές αλλά μεγάλες δυσκολίες που έχει η σημερινή εποχή. Επίσης ξέρουμε ότι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός είναι υπόθεση για την οποία χρειάζεται να γίνουμε πολλοί περισσότεροι αυτοί που παλεύουμε.

Η σιγουριά και η αισιοδοξία μας αυτή επιβεβαιώνονται κάθε μέρα από την επιλογή μας να παλεύουμε γι' αυτόν τον σκοπό μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ».

Στο τέλος των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες πήραν μια σακούλα με αναμνηστικά, που περιείχε μια αφίσα της ΟΠ Αττικής με τον Τσε Γκεβάρα και τα λόγια του: «Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία είσαι σύντροφός μου». Επίσης, την μπροσούρα της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα, καθώς και ένα τετράδιο της ΚΝΕ.

  • Αντίστοιχη εκδήλωση με θέμα «Ελα μαζί μας για ν' αλλάξουμε τον κόσμο. Γνώρισε την ΚΝΕ» διοργανώνει και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, την Κυριακή 5/12. Η εκδήλωση θα γίνει στις 17.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (Βελισσαρίου 5), και θα μιλήσει η Αναστασία Γεωργιάδου, μέλος του Γραφείου της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ