Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχία η εκδήλωση στο Βερολίνο

Με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 20 Νοέμβρη στο Βερολίνο, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας, πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ με θέμα «Πανδημία, ακρίβεια, ανταγωνισμοί - Οι εξελίξεις δείχνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), καθώς και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στον θάνατο του 24χρονου Ελληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη σε αστυνομικό τμήμα στο Βούπερταλ και στις μεγάλες ευθύνες των γερμανικών αρχών, που σχεδόν δυο βδομάδες μετά δεν έχουν δώσει εξηγήσεις στα διαδοχικά διαβήματα και στις διαμαρτυρίες του ΚΚΕ, καθώς και στις ευθύνες της ελληνικής πρεσβείας και της κυβέρνησης, καθώς έχουν καθυστερήσει να ενημερώσουν γι' αυτό το τραγικό γεγονός.

Συνεχίζοντας στάθηκε στους αγώνες του ΚΚΕ σε όλες τις ιστορικές περιόδους, στους πολύχρονους δεσμούς με τους Ελληνες μετανάστες και στη διεθνιστική αλληλεγγύη. Υπογράμμισε την κλιμάκωση της διαρκούς επίθεσης στις συνθήκες της νέας καπιταλιστικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία στην Ελλάδα, στη Γερμανία, σε όλα τα κράτη της ΕΕ. Μέσα από παραδείγματα σημείωσε ότι στην πορεία του χρόνου οι αστικές κυβερνήσεις - φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές ή συμμαχικών σχημάτων - εναλλάσσονται, αλλά κοινός παρονομαστής είναι η πολύμορφη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου.


Εκανε αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις και τους κινδύνους ακόμα και για γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που απειλούν τους λαούς και τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποκτά η κοινή πάλη του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας. Καταδίκασε τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Λευκορωσίας με χώρες της ΕΕ, ως ένα ακόμα αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στους οποίους πρωτοστατούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο σοσιαλισμός ταυτίζεται με την κοινωνική πρόοδο, γιατί στη θέση του κριτηρίου του κέρδους των λίγων μπαίνει η ικανοποίηση των αναγκών των πολλών, και αναφέρθηκε στη συζήτηση που γίνεται για την Κίνα και τις προσδοκίες που καλλιεργούνται για τον λεγόμενο σοσιαλισμό με «κινεζικά χαρακτηριστικά», τονίζοντας ότι σοσιαλισμός με μονοπώλια, καπιταλιστές και εκμετάλλευση δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γ. Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα στους Ελληνες μετανάστες, στους φοιτητές, στους νέους επιστήμονες που εργάζονται και σπουδάζουν στη Γερμανία και βιώνουν σοβαρά, οξυμένα προβλήματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, «που πρωταγωνιστεί στην ταξική πάλη και έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμα, που φωτίζει τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες για όλα τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σ' αυτά».

Την εκδήλωση έκλεισαν με ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι μουσικοί Ελένη Κοψαχείλη και Ege Sungur, καθώς και μουσικό συγκρότημα του ΚΚ Τουρκίας, με επαναστατικά και εργατικά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

  • Αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Μαρίνου θα δημοσιευτούν σε επόμενο φύλλο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Το ΝΑΤΟ είναι η ασπίδα προστασίας αυτού του συστήματος, θα τη νικήσουμε!»(2022-05-17 00:00:00.0)
Η έκθεση της εκδήλωσης(2020-07-07 00:00:00.0)
Η πανδημία στο ...μικροσκόπιο(2020-05-02 00:00:00.0)
Πρωτομαγιάτικο μήνυμα απ' όλο τον κόσμο(2020-05-02 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την 21η Διεθνή Συνάντηση των ΚΚ(2019-10-15 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε διεθνιστική εκδήλωση στη Μαδρίτη(2017-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ