Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία σε γυμναστές

«Τα τελευταία χρόνια όσοι ζουν και σχετίζονται με την Εκπαίδευση βλέπουν να υποβαθμίζεται επικίνδυνα το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, ένα μάθημα εντελώς απαραίτητο φυσικά για την ευεξία και την ευρωστία των μαθητών. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη αυτής της υποβάθμισης από τη σημαντική μείωση, από την ελαχιστοποίηση ουσιαστικά των προσλήψεων των εκπαιδευτικών της Φυσικής Αγωγής είτε αυτοί είναι μόνιμοι είτε είναι αναπληρωτές».

Τα παραπάνω σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, σε συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή που έγινε προχτές και επισήμανε ότι «τα οργανικά κενά των εκπαιδευτικών της Φυσικής Αγωγής μένουν παγωμένα από το 2011. Από τότε έχουν πάψει να επικαιροποιούνται τα τρέχοντα πραγματικά, τα λειτουργικά δηλαδή κενά των σχολείων στις ανάγκες της Φυσικής Αγωγής, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζετε για τον κλάδο της Φυσικής Αγωγής των ΠΕ 11 να είναι παρωχημένη, να είναι ψευδής και βεβαίως να βρίσκεται πάρα πολύ μακριά από την υφιστάμενη πραγματικότητα».

Ο Γ. Δελής έφερε ενδεικτικά παραδείγματα από σχολεία όλης της χώρας όπου λείπουν γυμναστές και είτε δεν γίνεται καν το μάθημα της Γυμναστικής είτε διδάσκεται από άλλες ειδικότητες, γεγονός που εγείρει θέματα ασφάλειας των μαθητών. Στη Σέριφο, για παράδειγμα, δεν υπάρχει γυμναστής ούτε στο Δημοτικό ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στις λυκειακές τάξεις. Δεν υπάρχει γυμναστής επίσης, στο 1ο Δημοτικό Ηρακλείου στην Κρήτη, στο 2ο Δημοτικό στο Τυμπάκι Κρήτης, στο 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας, στο Δημοτικό Σχολείο Σαρωνίδας, στο ΕΠΑΛ Σκιάθου, στο 2ο Γυμνάσιο Μαλακοπής στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης...

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, είπε ότι οι προσλήψεις γίνονται με βάση τα αρμοδίως δηλωθέντα λειτουργικά κενά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ότι αυτά τα κενά είναι πάγια πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καλύπτονται. Ωστόσο, από τα νούμερα που έδωσε για τις προσλήψεις αναπληρωτών, όσο και από την καθημερινότητα των σχολείων, παρά τις γενικευμένες συγχωνεύσεις, φαίνεται ότι και πάλι τα κενά παραμένουν πολλά στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ