Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην πάλη του λαού και της νεολαίας

Στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου από την ΚΕ του ΚΚΕ και το ΚΣ της ΚΝΕ

Με συνθήματα και χειροκροτήματα έγιναν δεκτές, χτες το πρωί, στον χώρο του Πολυτεχνείου αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

«Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», ήταν το σύνθημα που «συνόδεψε» τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος. «Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» ακούστηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, από τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

Η Ιστορία έχει δείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση, ο Θέμης Γκιώνης ανέφερε τα εξής:

«Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τιμάμε όλους τους κομμουνιστές και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, που υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην πάλη του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις, για να μπει τέρμα στις συμφωνίες και τις συμμαχίες της αστικής τάξης. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο λαός μόνο μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, μέχρι την τελική νίκη, τον σοσιαλισμό».

Να γίνει η σημερινή νεολαία η γενιά της πάλης για την ανατροπή


Επίσης, εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Ιάσονας Φανός έκανε την εξής δήλωση: «48 χρόνια από τον φοιτητικό και εργατικό - λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η ΚΝΕ παραμένει η μοναδική εγγύηση για τη νεολαία της πατρίδας μας, ότι τα διδάγματά του, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα θα διαδίδονται, θα γίνονται κτήμα της. Ενάντια στους εθνικιστές - φασίστες υμνητές της διεφθαρμένης και φρικιαστικής χούντας, αλλά και ενάντια σε όσους απογυμνώνουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου από το αληθινό του νόημα, ενάντια σε όσους έχουν πρόβλημα με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που αναγράφονταν και τότε και σήμερα στις πύλες του ιστορικού κτιρίου - "Εξω οι ΗΠΑ, Εξω το ΝΑΤΟ" - με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα ανεκπλήρωτα οράματα του Πολυτεχνείου στη νέα γενιά είναι εδώ, γιατί είναι εδώ η ΚΝΕ, που καταθέτει όλες της τις δυνάμεις προς τη νέα γενιά, από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνει η γενιά της πάλης για την ανατροπή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ