Τρίτη 16 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Στο κενό και το νέο προβοκατόρικο σχέδιο των ιμπεριαλιστών

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις «διαδρομές» των... «ειρηνικών ακτιβιστών»

Νέοι διαδηλώνουν την Κυριακή με τις σημαίες της Επανάστασης και τραγούδια στην πλατεία Δον Κιχώτη στην Αβάνα
Νέοι διαδηλώνουν την Κυριακή με τις σημαίες της Επανάστασης και τραγούδια στην πλατεία Δον Κιχώτη στην Αβάνα
Στο κενό έπεσε το νέο ιμπεριαλιστικό σχέδιο ενάντια στην Κούβα και τον λαό της, το οποίο προωθούνταν μέσα από καλέσματα για διαδηλώσεις με αντικομμουνιστικό και αντεπαναστατικό περιεχόμενο χτες, Δευτέρα, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Τα καλέσματα για τις λεγόμενες «διαδηλώσεις για την αλλαγή» έμειναν χωρίς ανταπόκριση, ενώ πληθώρα στοιχείων επιβεβαιώνει ότι οι «συντονιστές» που καλούσαν στις εν λόγω «ειρηνικές διαμαρτυρίες» είναι στην πραγματικότητα αντεπαναστατικές δυνάμεις, άμεσοι συνεργάτες και μισθοφόροι των ΗΠΑ και της αντικουβανικής μαφίας που δρα στο έδαφός τους.

«Ειρηνικοί διαδηλωτές»... με ειδίκευση σε προώθηση αντεπαναστατικών σχεδίων στον στρατό

Μεταξύ άλλων, χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Γιούνιορ Γκαρσία Αγκιλέρα (ηθοποιός - σκηνοθέτης) που εμφανίζεται ως συντονιστής του λεγόμενου κινήματος «Αρχιπέλαγος» και στην ομάδα «Σαν Ισίδρο». Ο ίδιος εμφανίστηκε να διαμαρτύρεται ότι τον έχουν αποκλείσει στο σπίτι του στην Αβάνα και πρότεινε να μη γίνουν διαμαρτυρίες για «να αποφευχθεί η βία»...

Νέα στοιχεία ωστόσο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι ο Αγκιλέρα, πέρα από τη συμμετοχή του σε διάφορες συσκέψεις αντεπαναστατικών δυνάμεων στην Κούβα, συμμετείχε και σε διάφορες ημερίδες και εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, με βασικό θέμα το «πώς μπορούν να συμβάλουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της Κούβας στην ανατροπή της κυβέρνησης».

Οπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Κάρλος Λεονάρντο Βάσκες, καθηγητής Ιατρικής, που για χρόνια εμφανιζόταν ως αντεπαναστάτης, ενώ εργαζόταν για την προστασία της Επανάστασης στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ο Αγκιλέρα τον Σεπτέμβρη του 2019 συμμετείχε σε εκδήλωση στη Μαδρίτη, που χρηματοδότησε το γνωστό «μαγαζί» της CIA, «Εθνικό Ιδρυμα για την Δημοκρατία» (National Endowment for Democracy - NED). Σε αυτήν την εκδήλωση συμμετείχαν και άλλοι «δημοκράτες» που αναζήτησαν τρόπους για το πώς θα έχουν προσβάσεις σε στελέχη και μέλη του στρατού της Κούβας με στόχο να συμμετάσχουν σε ενέργειες ανατροπής.

Ο δε Αμερικανός Ρίτσαρντ Γιανγκς, ειδικός του «Ιδρύματος Carnegie για την Παγκόσμια Ειρήνη» («δεξαμενή σκέψης» που συνδέεται με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, της οποίας ο σημερινός πρόεδρος, Μαριάνο Φλορεντίνο, υπήρξε σύμβουλος του ...νομπελίστα ειρήνης Προέδρου Μπ. Ομπάμα), ασχολήθηκε με τις «νέες μορφές πολιτικού ακτιβισμού» και την «αξιοποίηση της δυσαρέσκειας του πληθυσμού για μεθόδευση αλλαγής με βάση την πείρα από τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα»...

Καυχιόνται ότι χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και την αντικουβανική μαφία

Σε παρόμοια συνάντηση εμφανίστηκε και το 2018 ο Αγκιλέρα, αυτήν τη φορά στην Αργεντινή, στο Πανεπιστήμιο Τουρκουάτο ντι Τέλα, στο Μπουένος Αϊρες. Συγκεκριμένα συμμετείχε σε εκδήλωση που συντονίστηκε από το πρόγραμμα «Εποχή Αλλαγών» και αφορούσε επίσης «τον νέο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας σε μια διαδικασία μετάβασης».

Εκεί συναντήθηκε με δύο Αμερικανίδες ακαδημαϊκούς, τις Ρουθ Ντιάμιντ και Λάουρα Τεντέσκο, επικεφαλής του προγράμματος «Διάλογος για την Κούβα» (η Τεντέσκο τυγχάνει να είναι σύζυγος του Γιανγκς που αναφέρθηκε παραπάνω). Οι δύο Αμερικανίδες έχουν οργανώσει 6 εκδηλώσεις από το 2016 με θέμα τις Ενοπλες Δυνάμεις της Κούβας. Πριν από μέρες, η κουβανική κυβέρνηση έδειξε και πρόσφατες φωτογραφίες των δύο Αμερικανίδων σε συνάντηση με τον Αγκιλέρα σε καφέ στην Αβάνα.

Αλλη μια συντονίστρια του «Αρχιπελάγους» από τη Σάντα Κλάρα, η Σάλι Βελάσκες, δηλώνει απροκάλυπτα στο Facebook ότι τόσο οι «διαμαρτυρίες» που προγραμματίζονταν για χτες όσο και αυτές που έγιναν στις 11 Ιούλη έχουν την υποστήριξη του Κουβανο-Αμερικανικού Εθνικού Ιδρύματος (CANF), δηλαδή ενός από τους πυλώνες της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι.

Μάλιστα, λέει ότι παίρνουν συμβουλές για την «ειρηνική, μη βίαιη αντίσταση» από τον Ομάρ Λόπες, διευθυντή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του CANF, δηλαδή τον άνθρωπο που έχει αναλάβει τον κύριο ρόλο για να προστατεύονται στις ΗΠΑ διάφοροι δολοφόνοι τρομοκράτες, όπως ήταν οι Λουίς Ποσάδα Καρίλες και Ορλάντο Μπος Αβίλα, υπεύθυνοι για τη δολιοφθορά και την κατάρριψη του κουβανικού αεροσκάφους πάνω από τα νησιά Μπαρμπάδος το 1976, όπου έχασαν τη ζωή τους 73 άνθρωποι.

Νέα ενορχηστρωμένη διαδικτυακή επιχείρηση κατά της Κούβας

Από το νέο προβοκατόρικο σχέδιο των ιμπεριαλιστών δεν θα μπορούσε να λείπει και η συστηματικά ενορχηστρωμένη ιντερνετική επιχείρηση κατά της Κούβας, με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Χαρακτηριστικός είναι για άλλη μια φορά ο ρόλος του Twitter και των περιβόητων «τάσεων». Ενώ, για παράδειγμα, το hashtag #Cubavive, των υποστηρικτών της Κούβας, είναι πλειοψηφικό, απουσίαζε από τα λεγόμενα «trending topics». Αντίθετα προβαλλόταν το hashtag #15ΝCuba των αντεπαναστατικών δυνάμεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν οι κουβανικές αρχές, ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζακ Ντόρσεϊ, με δική του πλατφόρμα, νοθεύει τις τάσεις για τους χρήστες.

Επισημαίνεται επιπλέον ότι το 40% των αναρτήσεων με το hashtag #15ΝCuba προέρχεται στην πραγματικότητα από μόλις 3 λογαριασμούς!

Επίσης, πολλοί λογαριασμοί που εμφανίζονται στο Facebook να είναι από την Κούβα, είναι εικονικοί λογαριασμοί από το Μαϊάμι, ωστόσο γίνονται παραποίηση αλγορίθμων και ψευδής καταγραφή τοποθεσίας.

Μαζική στήριξη της Επανάστασης

Η κυβέρνηση και οι λαϊκές οργανώσεις της Κούβας κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή τη νέα προβοκάτσια που σχεδίαζαν οι ιμπεριαλιστές, για τη μέρα που η Κούβα μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας άνοιξε και πάλι όλα τα σχολεία σε διά ζώσης διδασκαλία (με βάση το επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές τα σχολεία είχαν ανοίξει από τις 8 Νοέμβρη), άνοιξε τον διεθνή τουρισμό και ταυτόχρονα γιορτάζει τα 502 χρόνια της πόλης της Αβάνας.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μαζική εκδήλωση «νέων με τα κόκκινα μαντίλια», στο κεντρικό πάρκο της πρωτεύουσας, όπου παραβρέθηκε και ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, Α' Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και Πρόεδρος της χώρας. Η εκδήλωση αυτή, όπως δηλώθηκε, ήταν μια έμπρακτη στήριξη της Επανάστασης και απάντηση στις εκδηλώσεις μίσους και βίας των αντεπαναστατών.

Επίσης, σε επαγρύπνηση είχαν τεθεί τα μέλη του ΚΚ και της ΚΝ Κούβας και όλων των μαζικών λαϊκών οργανώσεων, για να μην επιτραπούν οι προβοκάτσιες.

Ο Πρόεδρος της Κούβας παραβρέθηκε επίσης χτες στην έναρξη σχολείου σε συνοικία της πρωτεύουσας, ενώ εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις επαρχίες, με τους μαθητές να δίνουν τον τόνο γιορτής στις πλατείες και τα σχολικά προαύλια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ