Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Η Ισπανία στέρησε τις ελπίδες της Εθνικής

Τις όποιες τελευταίες ελπίδες είχε για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ απώλεσε πλέον και μαθηματικά η Εθνική μετά την ήττα, χτες, στο ΟΑΚΑ, από την Ισπανία με 1-0 στην προτελευταία αγωνιστική του ομίλου της. Ετσι πλέον ο αγώνας στο φινάλε και πάλι στο ΟΑΚΑ με το Κόσοβο την Κυριακή 14/11 (21.45, ΟPEN TV/Cosmote Sport 3) έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα για την ελληνική ομάδα. Αντίθετα το ντέρμπι της Ισπανίας με τη Σουηδία στη Μαδρίτη είναι αυτό που θα κρίνει και την πρώτη θέση που στέλνει απευθείας στη διοργάνωση του Κατάρ, ενώ ο δεύτερος θα έχει μια ακόμη ευκαιρία στα ευρωπαϊκά μπαράζ τον Μάρτη του 2022.

Το χτεσινό παιχνίδι κρίθηκε από το εύστοχο πέναλτι του Σαράμπια στο 26', το οποίο καταλογίστηκε μέσω και VAR από τον Πολωνό διαιτητή σε ανατροπή του Μαρτίνεθ από τον Γιαννούλη. Με την ελληνική πλευρά πάντως να κάνει λόγο για αυστηρή απόφαση. Ας σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος ακυρώθηκε (και πάλι μέσω VAR) γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ.

Η Εθνική αν και ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο τέταρτο, στη συνέχεια οι ρυθμοί της έπεσαν ιδιαίτερα μετά το γκολ που δέχθηκε. Αποτέλεσμα ήταν οι Ισπανοί να κυριαρχήσουν πλήρως στην κυκλοφορία της μπάλας (70% - 30%) και να είναι πιο απειλητικοί. Στην επανάληψη η Ισπανία συνέχισε να έχει την κατοχή διατηρώντας χωρίς προβλήματα το προβάδισμα και στερώντας ουσιαστικά τις προϋποθέσεις αντίδρασης από την ελληνική ομάδα που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Γούτας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (78' Πέλκας), Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας (46' Τζόλης), Παυλίδης (46' Δουβίκας).

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Ινιγκο Μαρτίνεθ (88' Αθπιλικουέτα), Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι (65' Μπουσκέτς), Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς (57' Ροδρίγκο), Μοράτα (65' Φορνάλς), Σαράμπια (56' Ολμο).

  • Στο άλλο ματς του ομίλου η Γεωργία έκανε την έκπληξη επικρατώντας της Σουηδίας με 2-0.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ισπανία 16, Σουηδία 15, Ελλάδα 9, Γεωργία 7, Κόσοβο 4.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ