Παρουσία της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, και των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας, Αιγύπτου και άλλων χωρών, πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη.
Η σύνοδος διεξάγεται ενόψει των προγραμματισμένων για τις 24 Δεκέμβρη λιβυκών προεδρικών εκλογών και με αφορμή τις ανεπιτυχείς προσπάθειες για αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων και στρατευμάτων από το λιβυκό έδαφος.
Τα θέματα αυτά αναμένεται να κυριαρχήσουν στις εργασίες της συνόδου στην οποία θα συμμετάσχουν επίσης η Ιταλία, γειτονικές χώρες της Λιβύης, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα (θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια), η Κύπρος και ενδεχομένως το Ισραήλ. Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, που είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για τη συμμετοχή Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, χτες το απόγευμα ανακοινώθηκε πως θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ.
Μεταξύ άλλων έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν ο Λίβυος μεταβατικός Πρόεδρος Μοχάμεντ αλ Μένφι και ο μεταβατικός δοτός πρωθυπουργός Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.