Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
Κάλεσμα ενίσχυσής της για να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων

Να μπουν μπροστά τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, όσων δουλεύουν στα ταμεία, στα ψυγεία, στις αποθήκες

Από τις 9 Νοέμβρη μέχρι τις 10 Δεκέμβρη διεξάγονται αρχαιρεσίες στο επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στον «Σκλαβενίτη», με τη ΔΑΣ (οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) να καλεί σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της.

Στο κάλεσμά της τονίζει ότι το ψηφοδέλτιό της «απαρτίζεται από εργαζόμενους στα ταμεία, στα ράφια, στις αποθήκες, εργαζόμενους που βρίσκονται σε όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες του κλάδου και όχι μόνο. Δεν παίρνουμε άδεια από την εργοδοσία για να "συνδικαλιστούμε" (...). Δεν είμαστε διευθυντικά στελέχη! Δεν δεχόμαστε και δεν πρέπει να είναι ανεκτό αυτοί που "μας τρέχουν", αυτοί που μας αξιολογούν, να είναι και οι εκπρόσωποί μας στο σωματείο».

Θυμίζει ότι το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις προηγούμενες αρχαιρεσίες «κόντρα στις διαθέσεις της εταιρείας και στον διευθυντικό μηχανισμό», τότε που «εκατοντάδες εργαζόμενοι κλήθηκαν ξαφνικά να ψηφίσουν στο σωματείο τα στελέχη της επιχείρησης στο όνομα της "οικογένειας". Ενθαρρυντικό όμως στοιχείο ήταν ότι δεκάδες συνάδελφοι αρνήθηκαν, δεν έσπασαν στους εκβιασμούς, αρκετοί απειθάρχησαν και στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, έριξαν λευκό ή άκυρο μέσα στο παραβάν!».

«Σε αυτές τις εκλογές ζητάμε την ψήφο όχι για να την κουνάμε στον αέρα αλλά για να δυναμώσει συνολικά η φωνή της αντίστασης και της διεκδίκησης μέσα στην εταιρεία. Να μπουν μπροστά τα πραγματικά αιτήματά μας, όσων εργαζόμαστε στα ταμεία, στα ψυγεία, στη μαναβική, στις αποθήκες, στα γραφεία», σημειώνουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ και προσθέτουν: «Να εκφραστεί πιο καθαρά το "δεν πάει άλλο", και να συνδυαστεί με αγωνιστικές προτάσεις μέσα στο σωματείο, να αποκτήσει διεκδικητική δραστηριότητα με βάση τις ανάγκες μας».

Η ΔΑΣ καλεί σε στήριξη για «να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή μας, να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας από καλύτερες θέσεις! Η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία" παλεύει ώστε το σωματείο να είναι στα χέρια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ