Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Με τη μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας και την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη να του δίνουν δύναμη, ο πυρόπληκτος λαός της Βόρειας Εύβοιας δηλώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει μαχητικά και ανυποχώρητα τον αγώνα για να μπορέσει να ζήσει στον τόπο του.

Οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, όπως και ο συντονισμός του αγώνα με πληγέντες από φυσικές καταστροφές από άλλες περιοχές της χώρας, αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχιση και περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί, για πραγματικά μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, για άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, για συνολικότερη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους.

Στόχος της Συντονιστικής Επιτροπής, των Επιτροπών Αγώνα, του Σωματείο των ρετσινάδων και του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας είναι να διατηρηθεί ο συντονισμός με τις επιτροπές και τους φορείς των πληγέντων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, αλλά και να διευρυνθεί με τη συμμετοχή κι άλλων επιτροπών πληγέντων. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι συνελεύσεις και οι συσκέψεις, και τα Στέκια Αλληλεγγύης και Αγώνα στη Στροφυλιά και στην Ιστιαία, εκτός από κέντρα διανομής ειδών πρώτης ανάγκης, ζωοτροφών και άλλων ειδών που συγκεντρώνονται από την πλατιά αλληλεγγύη, είναι τα κέντρα συντονισμού.

Παράλληλα με την οργάνωση και τη συνέχιση του αγώνα, οι ρετσινάδες της Βόρειας Εύβοιας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους αγρότες και κτηνοτρόφους, δίνουν τη μάχη για την ενδυνάμωση του σωματείου τους. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται σε εξέλιξη και σήμερα Τετάρτη η κάλπη θα βρίσκεται από τις 5.30 μ.μ. έως τις 8.30 μ.μ. στο χωριό Μακρυκάπα Ψαχνών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες και οι ρετσινάδες της Κεντρικής Εύβοιας.

Οι εκλογές ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή στην Ιστιαία με μεγάλη συμμετοχή, ενώ θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24 Νοέμβρη στο Προκόπι.

  • Στη Βόρεια Εύβοια θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, και θα έχει συνάντηση με δασεργάτες που εργάζονται στην υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ