Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «PRAKTIKER»
Διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ και την ανάκληση της απόλυσης συνδικαλιστή

Απεργία στις 6 Νοέμβρη και συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Πάτρα

Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία το Σάββατο 6 Νοέμβρη προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker Hellas». Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο «Praktiker» Ταύρου (Πειραιώς 176) και στα καταστήματα της εταιρείας σε Λάρισα και Πάτρα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να κατοχυρώνει ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και όλα τα εργασιακά δικαιώματα ενιαία και για όλους στην επιχείρηση. Παράλληλα απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους συνδικαλιστή, γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας του Σωματείου Εργαζομένων «Praktiker Hellas», ο οποίος απολύθηκε επειδή δεν αποδέχτηκε μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασής του.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και εξορμήσεις στους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα το Σωματείο απευθύνει κάλεσμα σε Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα «Praktiker». Ηδη τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας και Πάτρας έχουν ανακοινώσει τη στήριξή τους.

  • Τους εργαζόμενους στηρίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας σε αλληλεγγύη όλο το εργατικό κίνημα και τονίζοντας ότι οι διεκδικήσεις τους «πρέπει να αποτελέσουν αγώνα όλων των εργαζομένων, διεκδικήσεις όλων των σωματείων που αντιστέκονται στο μέλλον που μας ετοιμάζουν».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ