Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ
Σε ετοιμότητα ενάντια στο έγκλημα επέκτασης του σκουπιδαριού

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη χωματερή της Φυλής, που συναποτελούν φορείς του λαϊκού κινήματος της Δυτικής Αττικής, καλεί τον λαό της περιοχής μαζί με όλο τον λαό του Λεκανοπεδίου να είναι σε επαγρύπνηση για νέα κινητοποίηση όταν το νέο έγκλημα για επέκταση του ΧΥΤΑ έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε αυτή σημειώνει:

«19/10/2021: Η δημοτική αρχή Φυλής διοργανώνει φιέστα με κυβερνητικά στελέχη και τον εκλεκτό της κυβέρνησης περιφερειάρχη Αττικής για την υπογραφή σύμβασης έργου σχετικά με την αποκατάσταση 1.500 στρεμμάτων της χωματερής και τη μετατροπή τους σε Πάρκο Πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σκόπιμα επιχειρούν να αποκρύψουν πως η σύμβαση για πράσινες μπίζνες που υπογράφηκε αφορά τον ήδη υπερκορεσμένο και ανενεργό ΧΥΤΑ 1. Οτι το έγκλημα στην περιοχή συνεχίζεται με τη δημιουργία νέου 3ου ΧΥΤΑ στη Φυλή, υλοποιώντας την απαράδεκτη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που πάρθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων Πατούλη (ΝΔ), Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Τζήμερου. Δηλαδή πίσω από τις φιέστες και τις υπογραφές βρίσκεται το έγκλημα με τις νέες χωματερές που ετοιμάζουν και πάλι στη Δυτική Αττική.

21/10/2021: Δύο μέρες μετά τις φιέστες, η "μπόχα" της εγκληματικής πολιτικής τους έρχεται στην επιφάνεια με την παράνομη χωματερή στη θέση Μαγούλα στον Ασπρόπυργο. Το καλοκαίρι πήρε φωτιά και από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζει να εκπέμπει τοξικούς ρύπους. Κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής και δημοτική αρχή Ασπροπύργου "σφυρίζουν" αδιάφορα και δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο, ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα! Είναι προφανές ότι επιδιώκουν να εξοικειωθούμε με την μπόχα, τον καρκίνο και την υποβάθμιση, για να δεχτούμε τα νέα εγκλήματα.

ΑΥΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΕΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Τις επόμενες μέρες η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το νέο ΠΕΣΔΑ που περιλαμβάνει παλιά και νέα εγκλήματα:

Συνεχίζεται και επεκτείνεται το αίσχος της χωματερής της Φυλής, αφού δίπλα στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ, προχωράνε στην κατασκευή νέου 3ου ΧΥΤΑ, πάλι στη Φυλή και στη Δυτική Αττική.

Στήνουν νέα εγκλήματα τύπου "Φυλής", όπως στο Γραμματικό, στον Πειραιά και τη Νοτιοανατολική Αττική, πίσω από το φαινομενικά "αθώο" επιχείρημα του ίσου καταμερισμού βαρών στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Προωθούν την καρκινογόνο καύση των απορριμμάτων ως "απάντηση" στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη Φυλή.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας!

Τέρμα πια στην μπόχα και τον καρκίνο για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Διεκδικούμε:

  • Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Οχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.
  • Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.
  • Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
  • Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό "παρών" τη μέρα ψήφισης του νέου ΠΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ