Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Οργανώνουν την κάθοδο στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη

Το αγωνιστικό ραντεβού όλων των πληγέντων από φυσικές καταστροφές στις 12 μ. στο Σύνταγμα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προετοιμασίες της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα, που θα πραγματοποιηθεί σε συντονισμό με φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων φυσικών καταστροφών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Καθημερινά αντιπροσωπείες της Συντονιστικής και των Επιτροπών Αγώνα που έχουν στηθεί στα χωριά της περιοχής πραγματοποιούν εξορμήσεις, μοιράζοντας το κάλεσμα για το συλλαλητήριο από σπίτι σε σπίτι και άνθρωπο τον άνθρωπο. Ηδη τα πυρόπληκτα χωριά της Βόρειας Εύβοιας έχουν «στολιστεί» με τις αφίσες και τα πανό του συλλαλητηρίου, ενώ παράλληλα οι Επιτροπές Αγώνα συγκεντρώνουν και καταγράφουν συμμετοχές προκειμένου να προγραμματιστούν τα πούλμαν που θα αναχωρήσουν για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή η οργή και η αγανάκτηση φουντώνουν στον πυρόπληκτο λαό της Βόρειας Εύβοιας. Από τη μία τα ψέματα και η κοροϊδία της κυβέρνησης για αποζημιώσεις, μέτρα αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος και άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων και από την άλλη η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που έρχεται να προσθέσει νέα βάσανα στα λαϊκά νοικοκυριά. Αντί για μέτρα που θα στηρίξουν την προσπάθεια του λαού της Βόρειας Εύβοιας να συνεχίσει να ζει στον τόπο του, η κυβέρνηση υποβαθμίζει σχολεία, αφήνει υποστελεχωμένα τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα ενάντια στην υποβάθμιση σχολικών μονάδων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου έχει προγραμματίσει νέα συνέλευση για σήμερα Πέμπτη, προκειμένου να σχεδιάσει τις επόμενες αγωνιστικές του δράσεις. Αντίστοιχες αντιδράσεις σημειώνονται στις Ροβιές και στο Πήλιο, καθώς και εκεί υποβαθμίζονται τα Δημοτικά Σχολεία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org