Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Για την εδραίωση στις πρώτες θέσεις

Εχοντας διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα της Euroleague με τη νίκη επί της Αλμπα Βερολίνου - έστω κι αν αυτή ήρθε πιο δύσκολα απ' ό,τι αναμενόταν (87-83) - ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται απόψε για μια σαφώς πιο δύσκολη αποστολή, υποδεχόμενος στο ΣΕΦ τη Φενερμπαχτσέ (21.00 - Novasports Prime) για την 7η αγωνιστική και δεύτερη μέσα στην ίδια βδομάδα. Με τη νίκη επί της Αλμπα οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε απολογισμό 4-2 και απόψε επιδιώκουν να διατηρήσουν την έδρα τους αλώβητη προκειμένου να εδραιωθούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με την αναμέτρηση πάντως να κρύβει δυσκολίες, καθώς η τουρκική ομάδα αναζητεί από την πλευρά της βαθμολογική ανάκαμψη (2-4).

Εκεί στάθηκε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, προσθέτοντας ότι οι παίκτες του καλούνται να αντιμετωπίσουν μια καλή ομάδα με γεμάτο ρόστερ - η οποία λίγο έλειψε να νικήσει και την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά «λύγισε» στα τελευταία δευτερόλεπτα και των δύο αγώνων. Από τους παίκτες του ο Γ. Μπαρτζώκας ζήτησε για απόψε περισσότερη ένταση στα αμυντικά κυρίως καθήκοντα, σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Αλμπα. Εξήγησε ότι η παρουσία παικτών όπως ο Βέσελι και ο Μπούκερ στο ρόστερ της Φενέρ τη δυναμώνουν κάτω από το καλάθι και απαιτεί δυναμική αντιμετώπιση. Παράλληλα ζήτησε μεγαλύτερη συγκέντρωση στην επίθεση, αφού η Φενέρ παρά τον αρνητικό συντελεστή διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης μέχρι τώρα.

Αμφίβολη για τον Ολυμπιακό είναι η συμμετοχή του Χασάν Μάρτιν, ο οποίος δεν αγωνίστηκε απέναντι στην Αλμπα λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Αλμπα - Μπάγερν Μονάχου (21.00 - Novasports 4), Mακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα (21.05 - Novasports 3), Αρμάνι Μιλάνο - Ερυθρός Αστέρας (21.30 Novasports 5).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ