Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει την επίθεση στον αγωνιστή δικηγόρο

Την επίθεση που δέχτηκε προχτές ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης από αστυνομικούς των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση διαδηλωτή, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

«Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης είναι δικηγόρος που με συνέπεια στέκεται για χρόνια στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, υπερασπίζοντας από το δικό του μετερίζι τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Αυτόν επέλεξαν να χτυπήσουν τα ΜΑΤ, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να χτυπήσουν το μαχόμενο κίνημα των δικηγόρων, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητη τη μεγαλοεργοδοσία να ξετυλίγει όλες τις αντεργατικές μεθοδεύσεις που οδηγούν σε εγκλήματα, όπως στις προβλήτες της COSCO, και χτυπά χωρίς κανένα πρόσχημα όσους υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

«Αυτό που δεν ξέρουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της είναι ότι τέτοια περιστατικά μεγαλώνουν την οργή, αλλά και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να βάλουμε τέλος στην κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στις ζωές μας. Ο,τι κι αν κάνουν οι κυβερνήσεις τους, το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να τσακίσει την αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να μείνουν κενό γράμμα οι νόμοι τους που έχουν στόχο τις δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων», τονίζει. Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την απάντησή τους με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ