Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΜΣ
«Φοβούνται τα λόγια που θα λέμε αύριο όλοι μαζί... Γιατί της τέχνης οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή!»

Μπροστά στις αρχαιρεσίες απευθύνουν κάλεσμα ισχυροποίησης των παραρτημάτων

Την προηγούμενη βδομάδα ολοκληρώθηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις των παραρτημάτων του ΠΜΣ στη Θεσσαλία (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα) με ικανοποιητική συμμετοχή, γεγονός που αναδεικνύει τη δυνατότητα να γίνουν ακόμα περισσότερα βήματα για την ισχυροποίηση του ΠΜΣ και των παραρτημάτων του.

Οι Τοπικές Διοικήσεις των παραρτημάτων καλούν τους μουσικούς της περιοχής να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές του Συλλόγου και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα και τα Τρίκαλα στις 7 και 9 Νοέμβρη και στην Καρδίτσα στις 9 Νοέμβρη, δυναμώνοντας τον προσανατολισμό που είχε μέχρι τώρα ο σύλλογος, με τον οποίο υπήρξαν κατακτήσεις και μαζικοποίηση των σωματείων.

Υπενθυμίζουν πως «τα παραρτήματα της περιοχής μας στη σύντομη διαδρομή τους από την πρόσφατη ίδρυση έως τις μέρες μας ανέπτυξαν μια πολύμορφη και αναβαθμισμένη δράση, ένωσαν όλο τον κλάδο βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην πανελλαδική προσπάθεια του Συλλόγου (εκατοντάδες συνάδελφοι συμμετείχαν και πάλεψαν στην περιοχή μας μέσα από τον ΠΜΣ και από τις πρωτοβουλίες του, πραγματοποιήθηκαν 5 πανθεσσαλικά Συλλαλητήρια, συναυλίες αλληλεγγύης - οικονομικής στήριξης σε συναδέλφους αλλά και σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, δεκάδες παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναντήσεις με δήμους και Περιφέρεια για πραγματοποίηση εκδηλώσεων και άλλων μέτρων ενίσχυσης των τοπικών καλλιτεχνών)». Τονίζουν ακόμα πως «ό,τι θετικό κατακτήσαμε, ό,τι φρενάραμε και καθυστερήσαμε ήταν αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα μας».

Οι Τοπικές Διοικήσεις των παραρτημάτων καλούν κάθε καλλιτεχνικό σωματείο της Θεσσαλίας να μη δεχτεί να παραδώσει το μητρώο του στην κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να μη δεχτεί να γίνονται αρχαιρεσίες σωματείων με ηλεκτρονική ψηφοφορία. «Σύγχρονο σωματείο εργαζόμενων καλλιτεχνών είναι αυτό που συνδυάζει τους αγώνες για δικαιώματα με την καλλιτεχνική μας ιδιότητα και όχι αυτό που λειτουργεί ως συμπληρωματικός εταίρος της κυβέρνησης, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα ένα πολιτιστικό business plan στις πλάτες των συναδέλφων», τονίζουν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org