Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ!

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία Πάιατ στην περιοχή
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία Πάιατ στην περιοχή
Ανεπιθύμητο στον νομό χαρακτηρίζει τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία και τη συμμετοχή του, την προηγούμενη Παρασκευή, στις εκδηλώσεις του «Ολύμπια Φόρουμ».

«Πρόκειται για τον πρεσβευτή των δολοφόνων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει ολόκληρη την υφήλιο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, αυτών που ο λαός μας έχει καταδικάσει στη συνείδησή του ως φονιάδες των λαών, αυτών που αντιμετωπίζουν τους λαούς, μαζί και το δικό μας, ως κρέας για τα κανόνια τους!», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΤΕ, υπογραμμίζοντας:

«Δεν φτάνει που η περιοχή μας μετατρέπεται σε ορμητήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, θέλουν να βάλει το αμερικανικό κεφάλαιο στο χέρι και να εκμεταλλευτεί τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Σε αυτό αποσκοπούν τα συνεχή "σούρτα - φέρτα" του Αμερικανού πρέσβη στην περιοχή μας. Συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα επενδυτικά σχέδια μεγάλων διεθνών οικονομικών ομίλων για την ευρύτερη περιοχή, την εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και την πολεμική αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, εμπλέκοντας περισσότερο την περιοχή μας στους στρατιωτικούς τους σχεδιασμούς.

Η παρουσία του Πάιατ και οποιουδήποτε εκπροσώπου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι πρόκληση για τον λαό μας και είναι ανεπιθύμητοι. Ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Αραξο».

Παράλληλα, η ΤΕ του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και κάθε άνθρωπο του μόχθου να μην ξεχάσουν ότι: «Για τα κέρδη των αμερικανικών μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους με ομίλους άλλων κρατών, η Ανατολική Μεσόγειος, τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η γειτονιά μας δηλαδή, θυμίζουν πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί». Ταυτόχρονα θυμίζει:

«Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες για να ξεχάσουμε τον ρόλο των ΗΠΑ στην επτάχρονη δικτατορία στη χώρα μας, στην τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους της Κύπρου που ακόμα καλά κρατεί.

Δεν έχουν σβήσει από τη μνήμη οι εικόνες από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας που οδήγησε στον διαμελισμό της με την ωμή παρέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Αναφερόμενη, τέλος, στην ομιλία του ίδιου του πρέσβη, η ΤΕ Ηλείας επισημαίνει: «Γι' αυτά που μίλησε και είπε πρεσβεύουν την "ανάπτυξη" που μας ετοιμάζουν που για τον λαό σημαίνει εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Ο λαός μπορεί να γίνει νοικοκύρης στον τόπο μας όταν κάνει στην άκρη όλους αυτούς. Οταν με τη δική του εξουσία, ο πλούτος που διαθέτει η χώρα μας γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας».

Καταγγελία από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Ελλάδας

Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Ελλάδας, περιφερειακή σύμβουλος Αναστασία Αγγελοπούλου, αφού καταγγέλλει την παρουσία του πρέσβη στο φόρουμ, επισημαίνει: «Αποτελεί προσβολή στην ιστορία της περιοχής η επίσκεψη του γερακιού των στρατιωτικών επεμβάσεων. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της συνάντησης με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Δεν φτάνει που η περιοχή μας μετατρέπεται σε ορμητήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, θέλουν να βάλει στο χέρι και να εκμεταλλευτεί το αμερικανικό κεφάλαιο τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Ο λαός μας πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση, να στείλει στον αγύριστο τους ιμπεριαλιστές και τον εκπρόσωπό τους. Είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή και σε ολόκληρη τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ