Τρίτη 26 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΓΕ
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα και εικαστική έκθεση

Με «οδηγό» τραγούδια που οι στίχοι τους ζωντανεύουν αγώνες του χτες και του σήμερα και οι νότες «σφυγμομετρούν» τον παλμό κάθε μάχης, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη, έπεσε η αυλαία της πρώτης μέρας του Συνεδρίου, το βράδυ της Παρασκευής.

Εναλλάσσοντας τραγούδια και κείμενα, το καλλιτεχνικό αφιέρωμα υπενθύμισε μια σειρά από σημαντικές ιστορικές στιγμές που έκαναν «τις συνηθισμένες γυναίκες ασυνήθιστες», πρωταγωνίστριες στον αγώνα για να αλλάξει ο κόσμος, για «να ξεκολλήσει η ζωή από τη μιζέρια».

Συμμετείχαν οι μουσικοί Κώστας Βλαχούτσος (πιάνο), Πολυξένη Καράκογλου (φωνή), Μαριλίζα Λούντζη (φωνή), Περικλής Μαλακατές (ενορχήστρωση, κιθάρα, φωνή), Παύλος Παπαναστασάτος (βιολί), Εύα Φάμπα (κλασική κιθάρα). Τα κείμενα διάβασαν οι ηθοποιοί Λίλα Καφαντάρη, Αγγελική Ξένου και Φαίδρα Παπανικολάου.

Νωρίτερα είχε προβληθεί βίντεο αφιερωμένο στο Συνέδριο της ΟΓΕ, στο χαρακτήρα και τη δράση της Ομοσπονδίας, το οποίο επιμελήθηκαν οι Κώστας Σταματόπουλος και Γιάννης Κλεφτογιάννης, ενώ σε αυτό εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί Μαριάνθη Σοντάκη και Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα.

«Μαγνήτη» που τράβηξε τα βλέμματα των αντιπροσώπων στο Συνέδριο αποτέλεσε και η έκθεση έργων σύγχρονων εικαστικών που λειτουργούσε στον χώρο. Οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν θερμά στο κάλεσμα της ΟΓΕ και πρόσφεραν έργα τους με σκοπό τη διοργάνωση λαχειοφόρου αγοράς για την οικονομική ενίσχυση του Συνεδρίου, που συνέβαλε καθοριστικά στα έξοδα για τη διοργάνωσή του.


Τα έργα που προσφέρθηκαν και εκτέθηκαν στον χώρο έχουν δημιουργήσει οι: Φανή Αχειμάστου, Ουρανία Βολονάκη, Αργυρώ Διαμαντάκη, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Βάσω Κατράκη, Μάρθα Κορίτσογλου, Σπύρος Κουρσάρης, Κλέβες Κρίσικο, Εφη Μάνου, Εύα Μελά, Φανή Μιχαηλίδου, Κάλλια Παπαθεοδώρου, Πάρις Πρέκας, Μερόπη Πρέκα και Στέλιος Σταφέτος.

Η κλήρωση της λαχειοφόρου έγινε την τελευταία μέρα του Συνεδρίου. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε επίσης έκθεση φωτογραφίας, στην οποία αποτυπώθηκαν στιγμιότυπα της δράσης των Συλλόγων και των Ομάδων Γυναικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ