Σάββατο 23 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 24 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η Ενέργεια ανάγκη του λαού - Ρεύμα φτηνό, καμιά διακοπή!

Ανακοίνωση για τις ανατιμήσεις που «ξετινάζουν» τους βιοπαλαιστές ΕΒΕ

«Η Ενέργεια είναι ανάγκη του λαού, όχι πανάκριβο εμπόρευμα!», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), σε ανακοίνωσή της για τις αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος. Οπως αναφέρει, «η Ομοσπονδία μας δεν θα ανεχτεί καμία διακοπή ρεύματος, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα βρεθούμε στο πλευρό κάθε συνάδελφου που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Κανείς να μη μείνει σιωπηλός, μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι οργανωνόμαστε στους συλλόγους και τις ενώσεις μας».

Η ΟΒΣΑ σημειώνει ότι δεκάδες είναι τα μηνύματα διαμαρτυρίας για την αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος που φτάνουν καθημερινά στα γραφεία της, αφού «κατά μέσο όρο καταγράφονται αυξήσεις 40% - 50%, ενώ δεν λείπουν τα παραδείγματα ακόμη και διπλασιασμού των λογαριασμών σε σχέση με πέρσι. Η χονδρεμπορική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, που αυξήθηκε 164% σε ένα έτος, έχει αρχίσει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος και έπεται συνέχεια».

Στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία τονίζει ότι «ξεμπροστιάστηκε το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός της "ελεύθερης αγοράς" θα έριχνε τις τιμές» και προσθέτει ότι «το πανάκριβο ρεύμα ήρθε για να μείνει (...) Η "απελευθέρωση" της αγοράς ηλεκτρισμού, ως βασική πτυχή της πολιτικής της ΕΕ, αποτέλεσε ευαγγέλιο για όλες τις κυβερνήσεις. Συνέβαλαν, όλες ανεξαιρέτως, ποικιλόμορφα και αποφασιστικά στην υλοποίησή της.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως και όλος ο λαός, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής, σήμερα βιώνουμε τις συνέπειές της. Βαριές ευθύνες φέρουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Κλαίνε τώρα πάνω από το μνήμα, διαπιστώνοντας τις συνέπειες, ήταν όμως αναφανδόν υπέρ της πολιτικής της ΕΕ καλλιεργώντας σύγχυση στους επαγγελματίες (...) Τώρα παριστάνουν ότι δεν ήξεραν».

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει επίσης ότι «στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια 1 στα 4 νοικοκυριά αδυνατεί να θερμάνει το σπίτι του τον χειμώνα και να το δροσίσει το καλοκαίρι, ενώ 1 στα 3 νοικοκυριά αντιμετωπίζει δυσκολίες με την αποπληρωμή λογαριασμών. Είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις που συνάδελφοι έρχονται αντιμέτωποι με το κόψιμο του ρεύματος αφού οι πάροχοι έχουν "πάρει αέρα" από την κυβερνητική πολιτική. Ταυτόχρονα, οι όροι και τα τέλη επανασύνδεσης είναι αφόρητα».

Οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν: Ούτε σκέψη για διακοπές ρεύματος. Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών επαγγελματικής στέγης και πρώτης κατοικίας. Φθηνότερα τιμολόγια Ενέργειας σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση όλων των χαρατσιών που ενσωματώνονται στους λογαριασμούς. Κατάργηση των ειδικών φόρων σε Ενέργεια και καύσιμα. Επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος στο ύψος των αυξήσεων για αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ με εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ