Σάββατο 23 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 24 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ
Συνεχίζεται η έκθεση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην Καισαριανή

Εως τις 30 Οκτώβρη θα λειτουργεί η έκθεση κειμένων, φωτογραφιών και υλικού που οργανώνει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τιμώντας τα 80 χρόνια του ΕΑΜ και τα 75 χρόνια του ΔΣΕ, στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, εντός του Σκοπευτηρίου (πάρκο Ελευθερίας). Η έκθεση είναι ανοιχτή από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.

Το Σάββατο 23 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί εξάλλου ο ιστορικός περίπατος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο κέντρο της Αθήνας (εκκίνηση στις 11 π.μ. από τον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα). Την ξενάγηση θα κάνει ο Χάρης Ραζάκος, υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας και μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Πρωτοβουλίες της ΚΝΕ

Οι Τομεακές Οργανώσεις Δυτικών Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώνουν ιστορικό περίπατο την Κυριακή 24/10, στις 10.30 το πρωί, με αφετηρία το Στρατόπεδο 301. Επίσης, οι Οργανώσεις της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ πραγματοποιούν τις παρακάτω εκδηλώσεις, μέχρι και την άλλη βδομάδα:

  • Μαθητικές Οργανώσεις ΤΟ δήμου Θεσσαλονίκης: Κυριακή 24/10, επίσκεψη στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
  • ΠΟ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης: Σάββατο 23/10, ιστορικός περίπατος στο Γεντί Κουλέ. Παρασκευή 29/10, προβολή του ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος; Εμείς θα νικήσουμε!», στις 8.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Μακεδονικό».
  • ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 29/10, προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών».
  • ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης: Σάββατο 30/10, ιστορικός περίπατος σε Ανω Πόλη και Συκιές. Επίσης, ιστορικός περίπατος στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και Αμπελόκηπους.
  • ΤΟ Ημαθίας: Σάββατο 23/10, ιστορικός περίπατος στη Νάουσα, στις 5 μ.μ., και προβολή του ντοκιμαντέρ «Οταν η Ιστορία γίνεται δύναμη...!» στο Εργατικό Κέντρο.
  • ΤΟ Σερρών: Σάββατο 30/10, ιστορικός περίπατος.
  • ΤΟ Πιερίας: Κυριακή 24/10, προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», στις 6 μ.μ., Lido Hotel. Σάββατο 30/10, προβολή της ταινίας «Ο φωτογράφος του Μαουτχάουζεν» στα γραφεία του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ