Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστούμε πιο δυνατά!

Καλεί σε πανελλαδικές μαθητικές πορείες σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και δήμους στις 4 - 5 Νοέμβρη

Από τη μαθητική κινητοποίηση στις 11 Οκτώβρη
Από τη μαθητική κινητοποίηση στις 11 Οκτώβρη
Σε μέρες πανελλαδικών μαθητικών πορειών σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δήμους, την Πέμπτη και την Παρασκευή, 4 και 5 Νοέμβρη καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Οι μαθητές έχουν πολλούς λόγους που τους βγάζουν στον δρόμο. Αναφέρει συγκεκριμένα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας:

Για να μπλοκάρουμε τα σχέδια του υπουργείου «Παιδείας» για συγχωνεύσεις και 27άρια τμήματα.

Για να καταφέρουμε και πάλι να μην εφαρμοστούν Τράπεζα Θεμάτων και περιορισμοί στο μηχανογραφικό.

Για να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Γιατί πρέπει να γίνει προσαρμογή της ύλης όλων των τάξεων, για να αντιμετωπιστούν τα μορφωτικά μας κενά.

Γιατί μας αξίζουν καθηγητές - όχι κενά.

Γιατί μας αξίζουν σύγχρονες σχολικές αίθουσες - όχι κοντέινερ.

Γιατί η καταστολή του webex δεν θα περάσει.

Εξάλλου, από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές έχουν ήδη κάνει πολλά: «Βγήκαμε σε πάνω από 30 πόλεις στην Ελλάδα στο δρόμο στις 11/10, αλλά και άλλες μέρες. Εχουμε εκλέξει στην πλειοψηφία των σχολείων νέα αγωνιστικά 15μελή και 5μελή. Συγκροτούνται συντονιστικά (παλιά και νέα) με νέα σχολεία και περισσότερους μαθητές. Κατεβήκαμε μαζί με τους χιλιάδες καθηγητές μας που έκαναν απεργία και ενώσαμε τις φωνές και τις γροθιές μας για ένα διαφορετικό δημιουργικό σχολείο, τέτοιο που να μορφώνει όλα τα παιδιά ισότιμα, να μη μας διαχωρίζει ανάλογα με την τσέπη των γονιών μας, να μη μας εξοντώνει με εξετάσεις και πίεση. Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστούμε πιο δυνατά!», σημειώνει η Συντονιστική.

Γέμισαν μαθητές οι δρόμοι του Αγρινίου

Δυναμική κινητοποίηση, με πορεία στους δρόμους της πόλης και σκοπό την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων πραγματοποίησαν χτες και οι μαθητές του Αγρινίου. Μετά από κάλεσμα μαθητών του 6ου ΓΕΛ, έγινε συγκέντρωση στη πλατεία Δημάδη, όπου το «παρών» έδωσαν με αποφάσεις τους συγκροτημένα συμμαθητές τους από το 1ο, 2ο, 3ο και 5ο ΓΕΛ, με συμμετοχή και από άλλα Γυμνάσια, Λύκεια.

Συνθήματα όπως «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή» και «Τράπεζα - ΕΒΕ μας διώχνει απ' τα σχολεία. Θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία», ακούστηκαν σε όλη την πόλη, με τους μαθητές να δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ