Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων

Ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», με το οποίο καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων σε σχολεία και ζητά την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» και των μελών της, ως «αυτοδιοικητικός βραχίονας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ», ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας.

Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (η μια ψήφος κατά ήταν του χρυσαυγίτη) αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων ενάντια σε μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα καταδικάζει συνολικά την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών, που επεκτάθηκε στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Νέο Ηράκλειο.

Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την αυτονόητη καταδίκη της Χρυσής Αυγής στις αίθουσες των δικαστηρίων. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, επιτίθενται, τρομοκρατούν και τραυματίζουν».

«(...) Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης "Ελληνική Αυγή για τη Στερεά" και του εκλεγμένου συμβούλου με αυτόν το συνδυασμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ζητά από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω παράταξης και των μελών της στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια, εφόσον η παράταξη αυτή αποτελεί τον αυτοδιοικητικό βραχίονα του "Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή" που έχει κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως εγκληματική οργάνωση και κορυφαία στελέχη της έχουν καταδικαστεί και έχουν εγκλειστεί στις φυλακές για ποινικά κολάσιμες πράξεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ