Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συλλαλητήριο ελαιοπαραγωγών την Παρασκευή στη Στυλίδα

Σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας την Παρασκευή 22 Οκτώβρη στις 10 π.μ. καλούν τους ελαιοπαραγωγούς και όλους τους αγρότες της Ανατολικής Φθιώτιδας οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας και Στυλίδας - Εχιναίων.

«Αλλη μια χρονιά χωρίς εισόδημα για τους ελαιοπαραγωγούς της Ανατ. Φθιώτιδας. Η ακαρπία που για τρίτη συνεχή χρονιά πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του ελαιώνα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς τιμές "αίσχους", δεν μας δίνουν εισόδημα ούτε για την καλλιεργητική φροντίδα», τονίζουν στο κάλεσμά τους οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι. Η ακαρπία, που αγγίζει το 80%, μαζί με το αυξημένο κόστος παραγωγής και συνολικότερα το κόστος ζωής, οδηγούν τους ελαιοπαραγωγούς στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα, επισημαίνουν.

Αναφέρουν ακόμα ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι σήμερα, με ψέματα και κοροϊδίες, δεν μας έδωσε ούτε ένα ευρώ», καθώς δεν δόθηκαν ούτε η «κορονοενίσχυση» ούτε το αφορολόγητο πετρέλαιο, ενώ δεν έχει γίνει καν η συνολική καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία «Μήδεια». Δεν έγινε επίσης καμία καταγραφή της ακαρπίας, ώστε να δοθεί «αποζημίωση ικανή να μας αναπληρώσει το εισόδημα για να φροντίσουμε τα λιόδεντρα και να βιοποριστούμε».

«Αντίθετα, ζητάνε από εμάς τους βιοπαλαιστές αγρότες να πληρώσουμε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, το χαράτσι του αντιασφαλιστικού ΕΛΓΑ, το χαράτσι του 2% της δακοκτονίας, το κτηματολόγιο, ενστάσεις και "αντιρρήσεις" με την ανάρτηση δασικών χαρτών, χαράτσι για τα αρδευτικά, ανατιμήσεις της ΔΕΗ σε αρδευτικά και οικιακό ρεύμα, ανατιμήσεις σε πετρέλαιο...».

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν κάλεσμα στους ελαιοπαραγωγούς και σε όλους τους αγρότες να συσπειρωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και να διεκδικήσουν συλλογικά και αγωνιστικά «όσα μας στερούν οι αντιαγροτικές επιλογές της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που πάνε χέρι χέρι με τους επιχειρηματικούς ομίλους, κερδοσκοπώντας σε βάρος μας. Να κερδίσουμε τις ζωές μας και όσα έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε νοικοκυραίοι στον τόπο μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ