Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ
Θύελλα αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του ... «ό,τι κινείται σφάζεται»

Ενα από τα τάγματα εφόδου που συμμετείχε ο Πατέλης (φαίνεται στον κύκλο). Στο τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Π. Φύσσα ήταν ο ...επικεφαλής
Ενα από τα τάγματα εφόδου που συμμετείχε ο Πατέλης (φαίνεται στον κύκλο). Στο τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Π. Φύσσα ήταν ο ...επικεφαλής
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με πρόεδρο την Ουρ. Κουζέλη και εισαγγελέα τον Ι. Κούτρα, να αποφυλακίσει τον πυρηνάρχη Νίκαιας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Γ. Πατέλη, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Η απόφαση, που προκαλεί έντονα το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει βάναυσα τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ελήφθη τη στιγμή που τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου δρουν ανενόχλητα και με την ανοχή της κυβέρνησης και των μηχανισμών των αστικού κράτους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έναν χρόνο μετά από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και του Πατέλη, ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον Π. Φύσσα, ο οποίος φώναζε «ό,τι κινείται σφάζεται»! Αυτόν ακριβώς αποφάσισε να αποφυλακίσει το Εφετείο Αναστολών με μια εξοργιστική απόφαση. Ηδη, οι αντιδράσεις σωματείων, φορέων και συλλόγων είναι μεγάλες και αναμένεται να κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Χτες, έγινε γνωστό ότι την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτας, προκειμένου να μελετήσει αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου πρότεινε την αποφυλάκιση Πατέλη, γιατί «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για «υποδειγματικό κρατούμενο».

ΠΑΜΕ: Η αποφυλάκιση είναι νέο «συγχωροχάρτι» στους ναζιστές δολοφόνους

Ο ...«ακίνδυνος» κατά το Εφετείο Πατέλης
Ο ...«ακίνδυνος» κατά το Εφετείο Πατέλης
«Εναν χρόνο μετά τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και την καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας αποφάσισε την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, "εκτιμώντας" ότι ο ναζιστής τού "ό,τι κινείται σφάζεται", υπεύθυνος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες εργάτες, "δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων"!».

Αυτό αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του και τονίζει:

«Πρόκειται για απόφαση απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική για όλα τα θύματα της εγκληματικής δράσης των ναζιστών, ενώ εξοργίζει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε μια περίοδο που οι ναζιστές αφήνουν τους "τύπους", βγαίνουν από τα λαγούμια τους και επιχειρούν ξανά με νέα εγκληματική δράση.

Η ανοχή της ναζιστικής δράσης από το αστικό κράτος και τα επιτελεία του, με το πρόσχημα μάλιστα της ανιστόρητης θεωρίας των "δύο άκρων", αποδεικνύει περίτρανα τον ρόλο των ναζί εγκληματιών ως όπλο του συστήματος, για να επιβάλει τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκληματική ναζιστική δράση βγαίνει ξανά στο προσκήνιο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί τη δίωξη των απεργών, ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις, όπως των εκπαιδευτικών, και επιτίθεται με ΜΑΤ, αύρες και χημικά.

Τη στιγμή που ο λαός γίνεται θυσία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζονται οι μισθοί, αυξάνονται οι τιμές σε ηλεκτρικό, πετρέλαιο, στο ψωμί, το σύστημα της εκμετάλλευσης παίρνει τα μέτρα του για να απαντήσει στη διογκούμενη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση.

Αποδεικνύεται ότι ο φασισμός - ναζισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από αυτούς που υπηρετούν την καπιταλιστική του μήτρα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ των ιμπεριαλιστών.

Επιβεβαιώνεται ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και μόνο ο λαός μπορεί να στείλει τον φασισμό πίσω στα σκοτάδια από τα οποία έρχεται.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα να ξεριζώσουν κάθε φασιστική βρωμιά, όπου και όπως εμφανιστεί. Με άμεση μαζική, ταξική και μαχητική απάντηση, με οργάνωση αγώνων να τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους.

Δυναμώνουμε το κάλεσμα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 4 Νοέμβρη».

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων (Τροφίμων - Ποτών) Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την αγανάκτησή του για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου ως μέλους εγκληματικής οργάνωσης Πατέλη. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή απόφαση, να απομονώσουν κάθε φασιστική φωνή, δυναμώνοντας την πάλη απέναντι στο σύστημα που γεννά τον φασισμό.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Την περίοδο που οι εργαζόμενοι οργανώνουν τον αγώνα τους ώστε ο νόμος - έκτρωμα του Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά, διεκδικούν μέτρα προστασίας από την πανδημία, η δικαιοσύνη αποφυλακίζει ένα μαντρόσκυλο του συστήματος, για να αναλάβει τον γνωστό του ρόλο: Να χτυπήσει όσους δεν σκύβουν το κεφάλι στη βαρβαρότητα. Είναι η ίδια δικαιοσύνη που με διαδικασίες εξπρές έβγαλε παράνομη, όσες φορές χρειάστηκε, την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών, η ίδια που βγάζει παράνομες 9 στις 10 απεργίες. Αποδεικνύεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης στις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ούτε η ανοχή της αστυνομίας, καθώς οι φασίστες αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος».

Πέμπτη αναβολή!

Την πέμπτη (!) αναβολή κατά σειρά πήρε χτες η δίκη των μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού που υπέστησαν συντονισμένη τραμπούκικη επίθεση με σιδερόβεργες, πέτρες και μπουκάλια από χρυσαυγίτες, έξω από το δουλεμπορικό σωματείο «Αγ. Νικόλαος», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, τον Μάη του 2018. Η δίκη προσδιορίστηκε για τον Σεπτέμβρη του 2022. Να σημειωθεί ότι παρά το ότι σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας μηνύθηκαν από τους φασίστες της υπόδικης τότε ναζιστικής οργάνωσης, οι χρυσαυγίτες χτες ζήτησαν την αναβολή.

Σημειωτέον ότι ο καταδικασμένος για ένταξη στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και πρόεδρος του δουλεμπορικού σωματείου Ν. Αποστόλου, που είχε υποδειχθεί σύμφωνα με ντοκουμέντα ως ένα από τα άτομα που έφεραν σιδερένιο λοστό και συμμετείχαν ενεργά στην επίθεση, και ο πρώην χρυσαυγίτης Μεγαλοοικονόμου θα δικαστούν για την τραμπούκικη επίθεση τον Απρίλη του 2022.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ