Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΓΥΝΑΙΚΑ
Στις 22 Οκτώβρη ξεκινά το Συνέδριο της ΟΓΕ

«Με πυξίδα τις ανάγκες μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση, ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας»: Με το σύνθημα αυτό η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας βαδίζει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 13ου Συνεδρίου της. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στις 22, 23 και 24 Οκτώβρη στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (γήπεδο Tae Kwon Do).

Μπροστά στο Συνέδριο η ΟΓΕ απευθύνεται με την ανακοίνωσή της στις μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες, στις άνεργες, στις αγρότισσες, στις συνταξιούχους, στις πρόσφυγες και μετανάστριες, στις φοιτήτριες και μαθήτριες, στις νέες μητέρες. Τις καλεί να γνωρίσουν τους Συλλόγους και τις Ομάδες της σε όλη τη χώρα και να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στη δράση, στον αγώνα, στη διεκδίκηση.

«Η ανασφάλεια και αγανάκτηση για τις συνθήκες εργασίας και ζωής των γυναικών μπορεί να βρει διέξοδο στον δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης με "πυξίδα" τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο», τονίζει η Ομοσπονδία. «Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη να μπαίνει στη ζυγαριά του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων και να απορρίπτεται γιατί λογαριάζεται ως "κόστος"! Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα. Διεκδικούμε όλα όσα θα εξασφαλίσουν την ισοτιμία μας», υπογραμμίζει. «Με τη δική σου οργάνωση και συμμετοχή στον γυναικείο σύλλογο της ΟΓΕ στη γειτονιά σου, στο εργατικό, λαϊκό κίνημα μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιπαλέψουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Να αντεπιτεθούμε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org