Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στις πλημμυρισμένες περιοχές

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον πλημμυρισμένο Κολωνό
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον πλημμυρισμένο Κολωνό
Από την Πέμπτη και ενώ εξελισσόταν το χάος στην πλημμυρισμένη Αττική, στη Β. Εύβοια, στη Δυτική Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους που προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

Στελέχη της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκαναν παρεμβάσεις σε Περιφέρεια και όλους τους δήμους, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, ενώ παρέμβαση στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Στην Καλλιθέα και το Φάληρο, περιοχή που είχε πλημμυρίσει και το 2018, βρέθηκε κλιμάκιο με επικεφαλής την Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και Γραμματέα του Νότιου Τομέα, την Στέλλα Βαλαβάνη, περιφερειακή σύμβουλο, τον Γιάννη Βακαλόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Καλλιθέας, το οποίο διαπίστωσε την παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων.

Στου Ρέντη βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΟ Πειραιά, τον Παναγιώτη Κατηφέ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, και τον Στέλιο Μπενετάτο, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Σε δήλωσή του ο Μ. Ραπανάκης κατήγγειλε τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους, κάλεσε κάθε υπεύθυνο να πάρει άμεσα μέτρα και τον λαό σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, ενώ πρόσθεσε ότι τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων για να σωθεί το λαϊκό βιος.

Την Παρασκευή το πρωί στην πλημμυρισμένη περιοχή του Κολωνού περιόδευσε κλιμάκιο με επικεφαλής τον Μαρίνο Μακρή, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής και Γραμματέα της ΤΕ Α΄ Αθήνας. Εκεί αντίκρισε τους πλημμυρισμένους δρόμους (Αντιγόνης - Αίμονος - Θρασυμάχου - Δράκοντος), ενώ 500 μέτρα πιο πέρα είναι η Ακαδημία Πλάτωνος, με την περιβόητη ανάπλαση που, όπως φαίνεται, δεν περιλαμβάνει φρεάτια όμβριων υδάτων. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής από τον Ιούνη είχαν μαζέψει υπογραφές για τα χρόνια προβλήματα με τη συσσώρευση υδάτων, όμως κανένα έργο δεν έχει γίνει ακόμη.

Στην περιοχή της Ραφήνας και της Ν. Μάκρης βρέθηκαν οι Ν. Κυριτσόπουλος, Κωστής Παναγιώτου, περιφερειακός σύμβουλος, και Νίκος Στεφανίδης, δημοτικός σύμβουλος Ν. Μάκρης.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις πλημμύρες στις περιοχές όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η ΤΕ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λίγες ώρες έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να αναδείξουν το πραγματικό πρόσωπο της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην "Αθηναϊκή Ριβιέρα"! Οι δρόμοι στο ρέμα της Πικροδάφνης στο Μπραχάμι, στο ρέμα του προφήτη Δανιήλ στον Ταύρο και στις εκβολές του Ιλισού μετατράπηκαν σε ποτάμια.

(...) Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων για τις τραγικές ελλείψεις υποδομών, για τα ανύπαρκτα μέτρα πρόληψης είναι τεράστιες. Τα όποια μέτρα διαχείρισης δεν βάζουν στο επίκεντρο την προστασία του λαού αλλά την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων (...) Συνένοχοι στο έγκλημα είναι η διοίκηση της Περιφέρειας και οι δημοτικές αρχές. Καλούμε τον λαό η δικαιολογημένη οργή του, όπως με τις πυρκαγιές έτσι και τώρα με τις πλημμύρες, να μη "βουλιάξει" και αυτή μαζί με τα νερά που γέμισαν τις νότιες συνοικίες της Αθήνας. Αλλά να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

ΤΕ Πειραιά: Περιοδεία και συγκέντρωση την Τετάρτη

Το Σάββατο 16/10, στις 11 π.μ. θα γίνει περιοδεία στο Νέο Φάληρο με θέμα την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Θα περιοδεύσουν: Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Μάλαμας, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, Αλ. Κοτέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Τετάρτη 20/10, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση με θέμα την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, στα γραφεία της κοινότητας Γ' Διαμερίσματος Πειραιά (Δημητρίου Φαληρέως), στο Ν. Φάληρο. Ομιλήτρια θα είναι η Δ. Μανωλάκου.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org