Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ο εμπαιγμός των πλημμυροπαθών του «Ιανού» καλά κρατεί

Απο διαμαρτυρία των πλημμυροπαθών τον Αύγουστο
Απο διαμαρτυρία των πλημμυροπαθών τον Αύγουστο
Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από τον «Ιανό» 13 μήνες πριν καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, με αφορμή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με βάση την οποία θα πρέπει να περιμένουν άλλα τρία χρόνια για να εισπράξουν το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ πριν από λίγες μέρες, οι πληγέντες πρέπει να αρχίσουν πάλι ένα κυνηγητό δικαιολογητικών (πάνω από δέκα!) μέχρι τις 5/12/2021 για να μπορέσουν να πάρουν το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται και το οποίο μάλιστα δεν είναι το 100% της πραγματικής ζημιάς που έπαθαν, αλλά το 55% της εκτίμησης που έκαναν οι επιτροπές της Περιφέρειας! Οποιος τυχόν είχε κάνει ασφαλιστήριο συμβόλαιο, θα πάρει από το 55% το ποσό που δεν καλύπτει το συμβόλαιο. Αφού τελειώσει αυτός ο μαραθώνιος με τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι και άλλα τρία χρόνια ακόμα, μιας και η απόφαση αναφέρει ότι «η επιχορήγηση καταβάλλεται εντός τεσσάρων ετών από την ημερομηνία εκδήλωσης της θεομηνίας», σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Η κοροϊδία λοιπόν συνεχίζεται για τους πληγέντες, που πέρασαν δύσκολα μια χρονιά, γιατί με την όποια προκαταβολή ή επιχορήγηση πήραν έπρεπε να καλύψουν επείγουσες ζημιές και τα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών τους, οι δε αγρότες επιπλέον να καλλιεργήσουν και τα χωράφια τους, που κι αυτά έπαθαν ζημιές. Πολλές οικογένειες έχουν μείνει και άστεγες, καθώς τα σπίτια τους είναι κατεδαφιστέα και πρέπει επιπλέον να καλύψουν και τα έξοδα κατεδάφισης και απομάκρυνσης των υλικών κατεδάφισης.

Οπως καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, «οι λαλίστατοι δήμαρχοι της περιοχής μας και η Περιφέρεια ξέχασαν τις υποσχέσεις που έδωσαν κάτω από την πίεση των διεκδικήσεων και του αγώνα του λαού της Καρδίτσας! Ούτε κουβέντα τώρα για την ανάγκη 100% αποζημίωσης των πραγματικών ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που ζητάνε και δικαιούνται οι πληγέντες. Φυσικά, ούτε συζήτηση για αντιπλημμυρικά έργα και μάλιστα είμαστε μπροστά στον χειμώνα, ενώ τα εκατομμύρια μοιράζονται σε "ημέτερες" κατασκευαστικές εταιρείες και ομίλους, όπως η "ΤΕΡΝΑ", προκαταβολικά για τα έργα αποκατάστασης, πριν ακόμα αρχίσουν! Οι δε βροχές της καταιγίδας "Αθηνά" αυτές τις μέρες και οι καταστροφές που προκάλεσαν στην "πυρπολημένη" Εύβοια, στο Πήλιο και αλλού ξύπνησαν πάλι μνήμες "Ιανού" και στην περιοχή μας».

Στηλιτεύει επίσης τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «τα παχιά και μεγάλα λόγια της Ρ. Δούρου κατά την επίσκεψή της στην Καρδίτσα καλύφθηκαν από την εκκωφαντική αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα αυτή εξέλιξη, που στέλνει την εξόφληση των αποζημιώσεων σε βάθος τετραετίας!».

Η ΤΕ Καρδίτσας τονίζει πως «ό,τι δόθηκε ή θα δοθεί, ο λαός το κέρδισε με τον ίδιο του τον αγώνα» και τον καλεί, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να οργανώσει την πάλη για καταβολή αποζημιώσεων στο 100% και για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ