Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Πλούσιες εκδηλώσεις για τα 80χρονα του ΕΑΜ

  • Λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε για τις 23 Οκτώβρη ο ιστορικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας
  • Την Κυριακή 17 Οκτώβρη η εκδήλωση για τη Μάχη της Ηλεκτρικής

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αναπτύσσει μια πλούσια δραστηριότητα για τα 80χρονα του ΕΑΜ και τα 75χρονα του ΔΣΕ:

-- Από αυτήν τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη ξεκινάει η έκθεση με κείμενα και φωτογραφίες, υλικό μέσα από το οποίο αναδεικνύονται η Ιστορία του ΕΑΜ, η ταξική αναμέτρηση του Δεκέμβρη του 1944 και η κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, το έπος του ΔΣΕ. Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, εντός του Σκοπευτηρίου (Πάρκο Ελευθερίας), έως τις 30 Οκτώβρη, σε δύο βάρδιες από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. Στον χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Αρχές Νοέμβρη η έκθεση θα «ταξιδέψει» στη Νίκαια, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος».

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τις οργανωμένες επισκέψεις στην έκθεση, με ξενάγηση από ομάδα ιστορικών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: 210-8222952, από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.

-- Το Σάββατο 23 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ο ιστορικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας που ήταν αρχικά προγραμματισμένος για το Σάββατο 16/10, αλλά αναβλήθηκε λόγω καιρού. Η εκκίνηση θα γίνει από τον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα στις 11 π.μ. και η ξενάγηση θα είναι από τον Χάρη Ραζάκο, υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας και μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

-- Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 77 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής (13/10/1944), το Παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου και αρχειακού υλικού στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Αμφιάλη). Η έκθεση έχει παραταθεί έως τις 27 Οκτώβρη. Θα λειτουργεί τις καθημερινές 6 μ.μ. - 8 μ.μ., ενώ κατά τις πρωινές ώρες υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σχολείων κατόπιν συνεννόησης.

  • Οι ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν την Κυριακή 17 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μνημείο Πεσόντων της Μάχης της Ηλεκτρικής. Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org