Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΟΜΙΛΟΣ «EVERGRANDE»
Νέα αθέτηση πληρωμής ομολόγων

Ο κολοσσιαίος κινεζικός επιχειρηματικός όμιλος «Evergrande» έχασε αυτήν τη βδομάδα και νέα προθεσμία αποπληρωμής ομολόγων (για τρίτη συνολικά φορά), αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για τη διαχείριση της κατάστασης που θα επιλέξει το Πεκίνο, όπως και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην κινεζική οικονομία και ευρύτερα.

Για την ώρα, φαίνεται να υπάρχει «αντανάκλαση» σε άλλες εταιρείες στις Κατασκευές: Η κινεζική εταιρεία ακινήτων «Sinic» ανακοίνωσε κι αυτή πως «δεν θα διαθέτει αρκετή ρευστότητα» για να αποπληρώσει ένα δάνειο 250 εκατ. δολαρίων που λήγει στις 18 Οκτώβρη. Τον Γενάρη η εταιρεία καλείται να εξοφλήσει κι άλλο δάνειο, 250 εκατ. δολαρίων. Τον Σεπτέμβρη η μετοχή της «Sinic» είχε χάσει 87% της αξίας της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι από τότε η εκεί διαπραγμάτευση των μετοχών της έχει σταματήσει.

Παράλληλα, στις αρχές της βδομάδας παραιτήθηκαν δύο διευθυντές της κινεζικής εταιρείας «Fantasia Holdings Group Co Ltd» (επίσης από τον τομέα της διαχείρισης ακινήτων). Η «Fantasia» είχε ανακοινώσει στις 4/10 πως δεν μπόρεσε να αποπληρώσει ένα χρέος ύψους 206 εκατ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ