Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Μάχη της Ηλεκτρικής σύμβολο στην πάλη του λαού για την υπεράσπιση των αναγκών του

Εκδήλωση τιμής την Κυριακή 17/10 με ομιλητή τον Μ. Ραπανάκη, μέλος της ΚΕ

Εβδομήντα εφτά χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από τη Μάχη της Ηλεκτρικής, τον Οκτώβρη του 1944, οπότε ο οπλισμένος λαός του Κερατσινίου, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, τον ΕΛΑΣ της περιοχής, τη φρουρά του εργοστασίου, απέτρεψε τα σχέδια των ναζί για την καταστροφή της που θα βύθιζε στο σκοτάδι τον λαό της Αττικής.

Με αφορμή την επέτειο αυτή οι Κομματικές Οργανώσεις Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ οργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 17/10, στις 11 π.μ., στο Μνημείο Πεσόντων της Μάχης, όπου θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμά τους οι Οργανώσεις του Κόμματος αναφέρονται στα γεγονότα σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η επαγρύπνηση των μαχητών του ΕΛΑΣ, ώστε σε κάθε περίπτωση να μη χτυπηθεί η ανάγκη του λαού για ρεύμα, ήταν αυτή που έσωσε τελικά το εργοστάσιο, με την ηρωική μάχη που δόθηκε εκεί». Τονίζουν πως «σήμερα, 77 χρόνια μετά, αυτή η εποποιία μένει ζωντανή για να διδάσκει ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Η επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας πρέπει να βρει απάντηση στην οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των αναγκών μας».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρονται στις εξελίξεις στη ΔΕΗ κι επισημαίνουν πως η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 στην πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και η αντιμετώπισή της ως εμπορεύματος είναι ο άξονας πίσω από τις διαδοχικές αντιδραστικές αλλαγές.

«Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησής της δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία" ή μια αυθαίρετη επιλογή μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης αλλά ένας ακόμα κρίκος στην πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου για την "απελευθέρωση" της Ενέργειας, την "πράσινη μετάβαση", στρατηγικός πυλώνας της οποίας είναι η ταχεία απολιγνιτοποίηση και η βαθύτερη διείσδυση των λεγόμενων ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ως κυβέρνηση, η ΝΔ σήμερα υλοποιεί», σημειώνουν χαρακτηριστικά και τονίζουν:

«Μόνο ο λαός μπορεί να αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική. Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η πώληση του πρόσθετου 17% των μετοχών της, θα φέρει τελικά νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, νέα επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών για τους εργαζόμενους του κλάδου.

Καλούμε όλο τον λαό σε συστράτευση ενάντια στον νέο γύρο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Καλούμε σωματεία και φορείς σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, να πάρουν πρωτοβουλίες και να οργανώσουν τον αγώνα για να ακυρωθούν οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, για να έχουν τα λαϊκά νοικοκυριά πρόσβαση σε φτηνό ρεύμα.

Σήμερα υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσει ο λαός μας να ζήσει καλύτερες μέρες, με έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες, τον σοσιαλισμό. Σε αυτόν τον δρόμο, με παρακαταθήκη την Ιστορία μας, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της ΔΕΠΑ για εκδικητικές απολύσεις(2021-10-12 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ στο Κορωπί(2019-09-18 00:00:00.0)
Συγκέντρωση χτες στην Πτολεμαΐδα(2014-06-27 00:00:00.0)
Η ΔΕΗ «καίει» το αγροτικό εισόδημα!(2007-08-03 00:00:00.0)
Δίκιο έχουν, αλλά...(2003-10-17 00:00:00.0)
Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ(2003-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ