Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Πλούσια δραστηριότητα για τα 80χρονα του ΕΑΜ

Πλούσια δραστηριότητα πραγματοποιεί τις μέρες αυτές η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με αφορμή τα 80χρονα του ΕΑΜ και τα 75χρονα του ΔΣΕ:

-- Το Σάββατο 16 Οκτώβρη διοργανώνει ιστορικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, με εκκίνηση στις 11 π.μ. από τον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα. Η ξενάγηση θα γίνει από τον Χάρη Ραζάκο, υποψήφιο διδάκτορα Ιστορίας και μέλος του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

-- Εκθεση με κείμενα και φωτογραφίες, υλικό μέσα από το οποίο αναδεικνύονται η Ιστορία του ΕΑΜ, η ταξική αναμέτρηση του Δεκέμβρη του 1944 και η κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, το έπος του ΔΣΕ. Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, εντός του Σκοπευτηρίου (Πάρκο Ελευθερίας), από 18 Οκτώβρη έως 30 Οκτώβρη, σε δύο βάρδιες από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. Στον χώρο θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Αρχές Νοέμβρη η έκθεση θα «ταξιδέψει» στη Νίκαια, στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος».

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τις οργανωμένες επισκέψεις στην έκθεση, με ξενάγηση από ομάδα ιστορικών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: 210-8222952 (από 9 π.μ. έως 2 μ.μ.).

-- Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 77 χρόνια από τη Μάχη της Ηλεκτρικής (13/10/1944), το Παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου και αρχειακού υλικού στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμανουήλ Μπενάκη 70, Αμφιάλη).

Η έκθεση θα παραταθεί έως τις 27 Οκτώβρη 2021. Θα λειτουργεί τις καθημερινές 6 μ.μ. - 8 μ.μ., ενώ κατά τις πρωινές ώρες θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σχολείων κατόπιν συνεννόησης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org