Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις για την απαγόρευση φασιστικών οργανώσεων

Αντιφασιστική διαδήλωση οργανώνουν το Σάββατο στη Ρώμη τα συνδικάτα μετά τη βίαιη επίθεση φασιστών της οργάνωσης «Φόρτσα Νουόβα» (Νέα Δύναμη) στα γραφεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης CGIL, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους απαγόρευσης της φασιστικής οργάνωσης.

Χτες οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του ιστότοπου της «Φόρτσα Νουόβα», ενώ μετά τις δώδεκα συλλήψεις του περασμένου Σαββάτου σε διαδήλωση αντιεμβολιαστών, κλήση σε απολογία εστάλη σε άλλα τέσσερα μέλη της φασιστικής οργάνωσης, με την κατηγορία της υποκίνησης βίας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, εξετάζονται δύο οδοί που μπορούν να οδηγήσουν στη διάλυση της φασιστικής οργάνωσης: `Η μέσω κυβερνητικού διατάγματος, με υπογραφή του πρωθυπουργού, Μ. Ντράγκι, ή με δικαστική απόφαση, βάσει του Συντάγματος της χώρας, το οποίο απαγορεύει κάθε αναφορά σε φασιστικές ιδέες και προπαγάνδα.

Ο κύριος στόχος είναι «να τεθούν εκτός νόμου όλες οι νεοφασιστικές και φασιστοειδείς οργανώσεις, όπως προβλέπει το Σύνταγμα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της CGIL, M. Λαντίνι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ