Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «COSMOTE / E-VALUE»
Αποσύρει το ψηφοδέλτιό της από τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία

Το ψηφοδέλτιό της από τις ηλεκτρονικές εκλογές - παρωδία του Συλλόγου Εργαζομένων «Cosmote - eValue» αποσύρει η ΕΣΚ (παράταξη των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) και καλεί τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν «εκλογές που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των εκπροσώπων τους», τονίζοντας πως «θέλουμε σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό που να παλεύει για τις ανάγκες και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων».

Επισημαίνει ότι οι δυνάμεις της ΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, οι οποίες επέλεξαν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική συνέλευση και εκλογές, «βιάζονται να υλοποιήσουν» όσα προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη για τις εκλογές των σωματείων. Απαντώντας στους ισχυρισμούς περί «εκσυχρονισμού» των διαδικασιών, αναρωτιέται αν θεωρείται εκσυγχρονισμός τα σωματεία να δίνουν τα στοιχεία των μελών τους στην εργοδοσία και στο κράτος, να μπαίνουν ακόμα περισσότερα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας, να μην υπάρχει καμία διασφάλιση ποιος ψηφίζει και κάτω από ποιες συνθήκες στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ως παράδειγμα φέρνει τα όσα έγιναν στο Σωματείο στη «Γερμανός», όπου οι εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία έβγαλαν 4 διαφορετικά αποτελέσματα! Αναφέρει επίσης ότι στην ηλεκτρονική «Γενική Συνέλευση» του Συλλόγου Εργαζομένων στην «Cosmote - eValue», που έγινε μέσω Zoom στις 8 Σεπτέμβρη, για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής αποφάσισαν μόλις 14 άτομα για 1.200 μέλη (!), χωρίς ούτε ένας να είναι οικονομικά εντάξει και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσουν «λευκό».

Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, για κατάργηση όλων των προηγούμενων αντεργατικών νόμων. Να διεκδικήσουν Σωματείο στην «Cosmote - eValue» με μέλη όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Με ανώτερό του όργανο τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή τα ίδια του τα μέλη, με μητρώο που την ευθύνη του να έχει το ΔΣ και να μη δοθεί απλόχερα στην εργοδοσία και στο κράτος. Μια ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον Ομιλο ΟΤΕ, η οποία θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω κ.λπ.

Ακόμα, η ΕΣΚ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις των ΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ που ισχυρίζονται ότι «δεν γίνεται να κινδυνεύσει η εκλογική διαδικασία γιατί έχουμε μπροστά μας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης», χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν εργαζόμενο γι' αυτή. Από την άλλη, σημειώνει η ΕΣΚ, είναι προφανές ότι μιλάνε «για ΣΣΕ με την πλειοψηφία των εργαζομένων στην "Cosmote - eValue", που είναι μέσω τρίτων εταιρειών (περίπου 3.500 εργαζόμενοι), να μένουν εκτός! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που δεν εγγράφουν στον Σύλλογο τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ενώ ακριβώς το ίδιο έκαναν οι δυνάμεις της ΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ και στον ΠΑΣΕ τα προηγούμενα χρόνια. Κάνουν πράξη τον διαχωρισμό που επιβάλλει η εργοδοσία μεταξύ των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα πάλης ενάντια στην κατάπτυστη σύμβαση που προβλέπει μειώσεις μισθών(2021-12-01 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για την τηλεργασία(2021-02-25 00:00:00.0)
Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες βήμα ενίσχυσης του Σωματείου(2019-03-01 00:00:00.0)
Δυναμώστε την ταξική προοπτική(2005-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ