Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΤΕΚΤ
Κάλεσμα για ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης»

«Υπάρχει ανάγκη το σωματείο, που έχει απομακρυνθεί από τον κλάδο και τα προβλήματά του, να αλλάξει, να γίνει ένα σύγχρονο σωματείο που να μας εκπροσωπεί πραγματικά»,σημειώνει σε ανακοίνωσή της η«Αγωνιστική Συσπείρωση» Εργαζομένων στο Οπτικοακουστικό,καλώντας τους εργαζόμενους του χώρου να την ενισχύσουν στις εκλογές τηςΕνωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ),που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Οκτώβρη.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καταγγέλλει ότι οι τελευταίες εγγραφές στο Σωματείο έγιναν «εν κρυπτώ, με απόφαση του ΔΣ, σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές, ενώ συνέλευση του σωματείου είχε να γίνει από το 2019 και δεν είχε γίνει κανένα κάλεσμα για εγγραφές στο σωματείο όπως παντού γίνεται. Οι προϋποθέσεις εγγραφής είναι από άλλη εποχή και ζητούνται έως και 900 ένσημα σε συναδέλφους ή 200 ένσημα 12ης κλάσης με πτυχίο».

Οπως αναφέρει, δεκάδες εργαζόμενοι ζήτησαν την παράταση των εγγραφών, ενώ είκοσι εργαζόμενοι παρευρέθηκαν και στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την περασμένη Κυριακή. «Το ΔΣ της ΕΤΕΚΤ αρνήθηκε όχι μόνο την εγγραφή στο σωματείο, αλλά έστω την παρουσία και την παρακολούθηση της διαδικασίας στους εργαζομένους», σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ «την ίδια ώρα, εφαρμόζοντας τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη που νοθεύει και φακελώνει τα σωματεία, με πρόσχημα "να έχει πανελλαδική εμβέλεια το σωματείο", θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα το εφαρμόσουν, να δώσουν το καλό παράδειγμα στην κυβέρνηση. Με βάση όμως τη διαδικασία που ακολούθησαν, ο τελικός κατάλογος των μελών είναι μόλις 75, αποκλείοντας δεκάδες που έχουν διαγράψει, αλλά και που δεν γράφουν. Για ποια μαζικοποίηση μιλάμε».

Οπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», «αυτή η στάση απέναντι σε εργαζόμενους που εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εργασίας, με την εντατικοποίηση στα όρια της εξόντωσης, δείχνει το τι σωματείο θέλει η διοίκηση, αλλά και η εργοδοσία στο χώρο (...). Η στάση του ΔΣ της ΕΤΕΚΤ δείχνει ότι δεν θέλει μαζικά σωματεία, σωματεία με δράση, άλλωστε ποιον συνάδελφο τα τελευταία χρόνια ενημέρωσαν για τα δικαιώματά του; Θέλουν σωματεία κλειστά και άρα βουβά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους την επομένη των εκλογών να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε γύρισμα, σε κάθε σίριαλ, σε κάθε πλατό, να διεκδικήσουν σύγχρονους όρους ζωής, συμβάσεις κλαδικές και επιχειρησιακές. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μαζί, σε αυτόν τον αγώνα θα αλλάξουμε και την κατάσταση στο σωματείο μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ