Σάββατο 9 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 10 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Η Κλαν

Βγήκαν με σουγιάδες, λοστάρια και κουκούλες. Χτύπησαν μετανάστες κι αντιφασίστες. Φόρεσαν κουστούμια και γραβάτες, ξύρισαν κεφάλια ή άφησαν μαλλιά μέχρι τη μέση και μπήκαν στη Βουλή. Πούλησαν την πραμάτεια τους ως εθνοκάπηλοι, πατριδοκάπηλοι, μισάνθρωποι και παθολογικά αντικοινωνικοί. Πάτησαν στην κουλτούρα της εύλογης ανέχειας των μαζών που καλλιεργήθηκε στην Ευρώπη από το Μάαστριχτ και μετά και στην Ελλάδα οξύνθηκε και κορυφώθηκε μετά τα τρία μνημόνια, δεξιά κι αριστερά. Είναι η Κλαν (όπως λέμε Κου Κλουξ Κλαν) των νεοναζί, των ακροδεξιών, των εθνικιστών, των όπως διάολε αυτοαποκαλούνται.

Η Κλαν, από το ιρλανδοσκωτσέζικο clann, είναι ομάδα ατόμων που σχηματίζεται με βάση είτε υποτιθέμενη συγγένεια, είτε καταγωγή, αλλά ακόμα και ένα ιδρυτικό μέλος, όπως παλιός πρόγονος. Η «συγγένεια» σε μια Κλαν μπορεί να έχει συμβολικό χαρακτήρα. Για παράδειγμα σήμερα μπορείς να βρεις μια ομάδα παικτών σε video game που σχηματίζουν κλαν, για να παίζουν με την αντίπαλη. Υστερα απ' όλα αυτά τα εγκυκλοπαιδικά είναι πια ορατό ότι μετά τη Χρυσή Αυγή που κλανίζεται στα κελιά της, ξεφύτρωσαν κι άλλες πολλές. Ημιεπίσημοι, ανεπίσημοι, κι εντελώς επίσημοι πλόκαμοι του ναζιστικού χταποδιού, κατάμαυροι, που ξεδιάντροπα προβάλλουν σε σχολεία, τηλεπαράθυρα κι εσχάτως και σε βουλευτικά έδρανα. Κι έχουν συγκεκριμένη αποστολή. Εδώ και τώρα. Να τροφοδοτήσουν εκ νέου ένα φρέσκο ρεύμα αντικομμουνισμού, ώστε οι μάζες να μην έχουν από πού να πιαστούν, για να αντισταθούν στον πόλεμο, που είναι κυριολεκτικά επί θύραις. Συμφερόντων όπως πάντα, για τις μεγάλες μπίζνες όπως πάντα, και με θύματα τους λαούς όπως πάντα και ποτέ τις τσέπες.

Η μπογδανολογία των ημερών έκρυψε δυο φράσεις του υπουργού, που σε δραματικό τόνο μίλησε για «επιβίωση της χώρας στο μέλλον», αλλά και την «εθνική απειλή», με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, επιβεβαιώνοντας στην ουσία από τη δική του, αντίθετη με το ΚΚΕ, ταξική σκοπιά την επισήμανση του Κόμματος ότι οι επιλογές της άρχουσας τάξης βάζουν τον τόπο μας στο στόχαστρο μιας σφόδρα επικείμενης σύρραξης στην περιοχή μας. Και η Κλαν δρα ως υπεργολάβος της παραπληροφόρησης. Αυτής που θέλει τον πατριωτισμό να μην αφορά τον λαό, που είναι και ο φυσικός του φορέας. Οπότε οι κομμουνιστές, που επιμένουν ότι μόνον ο λαός σώζει τον λαό, χαλάνε τα σχέδια ενός πολέμου που αφορά νέτα - σκέτα αναδιανομή συμφερόντων, γαιών και λεφτών.

Θέλει προσοχή αυτό το καινούριο προπαγανδιστικό βιντεοπαιχνίδι του αντικομμουνισμού, που οι νεόκοπες Κλαν και οι γραφικοί φιρερίσκοι τους αποφάσισαν να παίξουν σε μια πίστα με συμπαίκτες, που λόγω αισχρής ευνοϊκής συγκυρίας, όπως η πανδημία, φοράνε μαζί με τα φαιά σεντόνια της Κλαν, πότε ράσο, πότε πανεπιστημιακή τήβεννο, πότε ρόμπα γιατρού, και πότε μάσκα αθλητή, χουλιγκάνου στην κερκίδα...

Η ενεργειακή κρίση «απελευθερώνει» τόνους ανασφάλειας, παγωμάρας, οικονομικής ασφυξίας και πολιτισμικής αποχαύνωσης. Την ίδια στιγμή, στο Κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση, είναι φανερό ότι πολύ περισσότερα και μυαλά και αυτιά είναι ανοιχτά. Οπότε η Κλαν, που τρόμαξε από έναν Θεοδωράκη, επειδή θέλησε να πεθάνει σαν κομμουνιστής, κι έστησε και την απαραίτητη προβοκάτσια, τώρα πρέπει να δράσει μπας και πολύ περισσότεροι θελήσουν να ζήσουν και να πεθάνουν σαν κομμουνιστές. Τα τραγούδια μας φοβούνται. Αυτά που βγήκαν από τον λαό και τραγουδιούνται απ' αυτόν. Υπερόπλο σε μια βάρκα, πιο απαραίτητο κι απ' τη φρεγάτα.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παππούδες(2017-09-02 00:00:00.0)
Ημιεπίσημη(2017-07-07 00:00:00.0)
Είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και «τρόμαξαν»;(2014-06-06 00:00:00.0)
Εξόρμηση της ΚΝΕ στις σχολές του ΟΑΕΔ(2010-04-28 00:00:00.0)
Θράσος οπορτουνιστών...(2009-02-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ