Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Μικρές αίθουσες που δεν μπορούν να χωρέσουν 25 μαθητές...
Μικρές αίθουσες που δεν μπορούν να χωρέσουν 25 μαθητές...
Μαχητική κινητοποίηση μπροστά στο σχολείο πραγματοποίησαν χτες το πρωί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στην αιφνιδιαστική απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε συγχώνευση των τριών τμημάτων της Α' τάξης, σε δύο τμήματα των 25 και 26 μαθητών.

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καταγγέλλουν ότι πέρα από την αναστάτωση που προκαλείται στους μαθητές, η συγχώνευση των τριών τμημάτων σε δύο θα θέσει σε κίνδυνο τους μαθητές, σε συνθήκες πανδημίας, καθώς οι αίθουσες διδασκαλίας είναι μικρές και δεν αερίζονται επαρκώς.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, «τρίτος χρόνος με την πανδημία και οι γονείς παλεύουμε μόνοι μας να προστατέψουμε τα παιδιά μας και το μοναδικό μέσο προστασίας που βοηθούσε την κατάσταση από τη μεριά της πολιτείας, ήταν ότι τα παιδιά δεν στριμώχνονταν μέσα στις αίθουσες καθώς σε κάθε θρανίο καθόταν ένα παιδί. Τώρα το κόβετε και αυτό».

Και συμπληρώνει ότι «ενώ το σχολείο έχει αίθουσες για να καλύψει περισσότερες τάξεις, όλες οι αίθουσες είναι μικρές σε μέγεθος και με την επιπλέον ιδιαιτερότητα ότι έχουν μικρό ύψος». Επίσης, δεν αερίζονται επαρκώς αφού στη μια αίθουσα υπάρχουν δύο μικρά παράθυρα και ένας μικρός φεγγίτης και στη δεύτερη αίθουσα ένα παράθυρο και ένας μικρός φεγγίτης.

...και αερίζονται από μικρά παράθυρα ή φεγγίτες
...και αερίζονται από μικρά παράθυρα ή φεγγίτες
Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των γονέων κατήγγειλαν τις ευθύνες του υπουργείου Παιδείας και των υπηρεσιών του που έναν μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων και ενώ η πόλη βρίσκεται σε επίπεδο συναγερμού («κόκκινο») για την πανδημία, παίζουν με την ασφάλεια των παιδιών. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ανέφεραν ότι υπάρχει επάρκεια αιθουσών και εκπαιδευτικών στο σχολείο ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα τρία τμήματα και κατήγγειλαν πως η συγχώνευση συνδέεται με την απόφαση της κυβέρνησης να εμφανίσει λιγότερα κενά ώστε να μην προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ