Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Απαντούν στον κλιμακούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό με συνέχεια του απεργιακού αγώνα
  • ΜΑΤ, αύρες και κυβερνητική καταστολή στην κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής
  • Με 24ωρη απεργία στις 11 Οκτώβρη απαντούν οι εκπαιδευτικοί

Με κλιμακούμενο αυταρχισμό συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς που μάχονται ενάντια στο σχολείο της αυτονομίας, της κατηγοριοποίησης και των χορηγών, απορρίπτοντας μαζικά την επιβολή της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω.

Ετσι, αφού το υπουργείο Παιδείας έσυρε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες στα δικαστήρια, πετυχαίνοντας να βγάλει την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση παράνομη (αλλά όχι και καταχρηστική όπως ήθελε), επιστράτευσε και τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τη δυναμική πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Προπύλαια, διαδηλώνοντας ενάντια στην απόφαση που έκρινε την απεργία τους παράνομη και δηλώνοντας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει». Υπερασπίζοντας τον αγώνα τους απέναντι σε κάθε σχέδιο εκφοβισμού και ποινικοποίησης, βροντοφώναξαν: «Απεργία - αποχή σε όλα τα σχολεία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «σχολείο επιχείρηση και ο γονιός πελάτης, το νέο σας σχολείο είναι εφιάλτης», «δωρεάν Παιδεία, σύγχρονα σχολεία και όχι χορηγούς και αυτονομία».


Οταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, το κρεσέντο αυταρχισμού κλιμακώθηκε με δυνάμεις των ΜΑΤ να απαγορεύουν στη συγκέντρωση να προσεγγίσει στη Βουλή και να επιτίθενται με χημικά και αύρες κατά των εκπαιδευτικών. Τα μπλοκ των συλλόγων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» απαιτώντας να επιτραπεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση, ενώ άπλωσαν κι ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά», καθώς η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κρίνει την απεργία παράνομη βασίζεται σε απαράδεκτες διατάξεις του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη.

Αντίστοιχα, κινητοποίηση έκαναν οι εκπαιδευτικοί και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής, απαντώντας στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους. Συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα Βενιζέλου, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση είναι τόσο θορυβημένη που δεν έπιασε η τρομοκρατία της απέναντι στην απεργία - αποχή, γι' αυτό επιστράτευσε τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας Παιδείας.

Καταγγέλλουν την κυβερνητική επίθεση

Την επίθεση της κυβέρνησης στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η βία, ο αυταρχισμός και η καταστολή της κυβέρνησης είναι απόδειξη της χρεοκοπίας των επιχειρημάτων και της πολιτικής τους που έχουν απορριφθεί από τον λαό και στην Εκπαίδευση. Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!».


Την καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση ενάντια στους εκπαιδευτικούς καταγγέλλουν επίσης το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων».

«Η κυβέρνηση πέρσι τρομοκρατούσε τους μαθητές που διεκδικούσαν ασφαλές άνοιγμα σχολείων και κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Η κυβέρνηση σήμερα τρομοκρατεί τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, ενάντια στον νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο. Τους δηλώνουμε: Γονείς - μαθητές - εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για το σχολείο, τη μόρφωση και τη ζωή που ονειρευόμαστε! Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν μας αγγίζει!», σημειώνει αντίστοιχα η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), εκφράζοντας τη στήριξή της στους εκπαιδευτικούς και αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Νέα 24ωρη απεργία στις 11 Οκτώβρη

Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν με όλους τους τρόπους τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση αναφέρεται ότι «απορρίπτεται το αίτημα του υπουργείου περί απαγόρευσης της συνέχισης της επίμαχης απεργίας, καθόσον δεν υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη για τη δικαστική διακοπή της...». Η επόμενη κίνηση των Ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ήταν να ασκήσουν έφεση απέναντι στην απόφαση και με αυτόν τον τρόπο η απεργία - αποχή από την αξιολόγηση είναι σε ισχύ μέχρι να τελεσιδικήσει.


Παράλληλα, προχωρούν σε νέα απεργιακή κινητοποίηση, καθώς η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, οπότε οι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και θα διαδηλώσουν με τους μαθητές τους διεκδικώντας το σχολείο των αναγκών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαντούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να απαξιώσει τον αγώνα τους(2021-10-30 00:00:00.0)
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και δυναμώνει!(2021-10-23 00:00:00.0)
Ποιοι «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας;(2021-10-21 00:00:00.0)
Η μάχη ενάντια στον αντιδραστικό νόμο της κυβέρνησης θα συνεχιστεί ακόμα πιο μαζική(2021-10-13 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικός αγώνας με απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη(2021-10-07 00:00:00.0)
Για άλλη μια φορά στη μάχη για να μείνει η «αξιολόγηση» στα χαρτιά(2021-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ