Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Απαγωγές κομμουνιστών από αστυνομικούς και εντός δικαστηρίου

ΤΥΝΙΔΑ.--

Πρωτοφανείς, πλην συνήθεις όπως φαίνεται για τα δεδομένα στην Τυνησία, σκηνές εκτυλίχτηκαν πριν από μερικές ημέρες σε αίθουσα κεντρικού δικαστηρίου της χώρας, όπως αναφέρει σε άρθρο του, ως αυτόπτης μάρτυρας, ο ανταποκριτής Ρόμπερτ Φισκ, της βρετανικής «Ιντιπέντεντ». Τρία μέλη του ΚΚ Τυνησίας, που μόλις είχαν παραδοθεί μετά από 3 χρόνια ανελέητου κυνηγητού και παρανομίας, με την παρουσία της πολυπληθούς ομάδας δικηγόρων τους, απήχθησαν, στην κυριολεξία υπό πανδαιμόνιο, από ένστολους αστυνομικούς και αστυνομικούς με πολιτικά.

Παρόντες στη σκηνή εκτός από την πολυεθνή ομάδα των συνηγόρων τους ήταν Βέλγοι, Ελβετοί, Βρετανοί και Αμερικανοί διπλωμάτες, οι οποίοι καταγγέλλουν, έκθαμβοι, ότι ο Πρόεδρος του δικαστηρίου παρέμεινε επί ώρες κλειδωμένος στο γραφείο του αρνούμενος να προσέλθει στην αίθουσα και να ξεκινήσει η διαδικασία, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των συνηγόρων, που προσπαθούσαν να αποφύγουν ακριβώς μια τέτοια εξέλιξη. Η Αν Σαρλόν Ντομάρτιν, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Στήριξης, που βρισκόταν εντός δικαστηρίου, ζητούσε, εκ μέρους όλων των διπλωματών και δικηγόρων, επίσημες εξηγήσεις από τον Πρόεδρο Μπεν Αλι που επιμένει να διαψεύδει ότι υπάρχουν πολιτικές διώξεις στη χώρα του. Η Ντομάρτιν ζητούσε, επίσης, να μάθει πού βρίσκονται οι 3 συλληφθέντες αφού, όπως καταγγέλλει, έχει εικόνα προσωπική, για τα φριχτά βασανιστήρια, στα οποία υποβάλλονται οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τυνησία.

Φυσικά, απάντηση από την τυνησιακή ηγεσία δεν υπάρχει ακόμη, ούτε κάποια αντίδραση από τους «ανθρωπιστές» ανά τον κόσμο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ