Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αύριο η μεγάλη συναυλία διεκδίκησης στη Στροφυλιά

Στο «πόδι» για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. στον κόμβο της Στροφυλιάς, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, βρίσκεται ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας.

Η αυριανή συναυλία - συλλαλητήριο αποτελεί έναν ακόμα μεγάλο σταθμό στον αγώνα που δίνει ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας προκειμένου να συνεχίσει να ζει στον τόπο του, για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, για πραγματικά μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, για άμεση έναρξη αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Ο αγώνας αυτός χτίζεται πάνω στην παρακαταθήκη που άφησαν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 21 Αυγούστου στον κόμβο της Στροφυλιάς και η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα. Εχει γίνει δε υπόθεση ολόκληρου του λαού της περιοχής, που καθημερινά μέσα από τις συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα που έχουν στηθεί στα πυρόπληκτα χωριά δείχνει την αποφασιστικότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται, διεκδικώντας όσα του στέρησε η καταστροφική πυρκαγιά και ακόμα περισσότερα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των ρετσινάδων και των δασεργατών, των αγροτών και κτηνοτρόφων, των μελισσοκόμων, των βιοπαλαιστών επαγγελματιών, των λαϊκών οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους, είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες τους και δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της καταστροφής και των ζημιών που έχουν υποστεί. Τα ψέματα και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης αναδείχθηκαν για μία ακόμα φορά στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε ο Συνεταιρισμός Μελισσοκόμων Ιστιαίας, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει βασικά αιτήματα, όπως η ένταξη στο καθεστώς που διέπει τους μελισσοκόμους των νησιών, ενώ παράλληλα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την εξασφάλιση τροφής που θα κρατήσει ζωντανά τα μελισσοσμήνη.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη καθυστέρηση υπάρχει στην καταγραφή και την εξατομίκευση των καταστροφών που έχουν υποστεί αγρότες και κτηνοτρόφοι, πολλοί από τους οποίους άλλωστε εξαιρούνται από τη λήψη αποζημιώσεων, εξαιτίας των όρων και προϋποθέσεων που θέτουν ο ΕΛΓΑ και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία ψήφισε η κυβέρνηση.

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και με τα έργα προστασίας και θωράκισης από πλημμυρικά φαινόμενα. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης να διαμορφώσουν κλίμα ότι όλα προχωρούν κανονικά, μόνο στη Λίμνη έχουν ξεκινήσει αντιδιαβρωτικά έργα, ενώ καμία μελέτη δεν έχει ολοκληρωθεί για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές, ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι μόνο μέσα από τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του. Αποκούμπι και όπλο στον αγώνα είναι η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη που συνεχίζει να δέχεται.

Λεωφορεία για τη βόρεια Εύβοια

Στο πλευρό του πυρόπληκτου λαού της βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να στέκονται εργαζόμενοι τόσο από την υπόλοιπη Εύβοια όσο και από ολόκληρη τη χώρα, που προγραμματίζουν τη συμμετοχή τους στη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης του Σαββάτου.

Για τη μετακίνηση των εργαζομένων και όσων επιθυμούν να στηρίξουν τον αγώνα του λαού της βόρειας Εύβοιας θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα αύριο στις 5 μ.μ., με πρωτοβουλία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 69724162 84 και 6951211205.

Λεωφορείο για την αυριανή συναυλία θα ξεκινήσει και από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, στις 4.30 μ.μ., με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6987783430 και 6972262707.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ